Брифінг Національної поліції України

Брифінг Національної поліції України

Укрінформ
23 лютого, 9:30 - брифінг на тему: "Безпека держави: робота поліції в умовах посиленого режиму"

Спікер: Олександр Фацевич - заступник Голови Національної поліції України.

Довідково. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ.

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС та інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Поліція виїжджала до маєтку Медведчука, бо отримала інформацію про вивезення зброї - Фацевич

Поліція у понеділок, 21 лютого, виїжджала до маєтку нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, бо отримала інформацію про вивезення зброї.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник очільника Нацполіції Олександр Фацевич під час пресконференції "Безпека держави: робота поліції в умовах посиленого режиму".

“Ми приїхали перевіряти. Це не було пов’язане з паном Медведчуком, але ми знаємо, що він має певні обмеження і має знаходитися за місцем проживання. Була інформація, що у невідомих осіб знаходиться зброя. Ми перевірили. Ця інформація не підтвердилася”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого до будинку Медведчука виїжджали правоохоронці, оскільки з’явилася інформація, що він може виїхати з країни. Також повідомлялося, що невідомі особи виносили з будинку речі в мікроавтобуси. За інформацією правоохоронців, Медведчук наразі перебуває за місцем проживання.

Народний депутат Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом у межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Членам добровольчих формувань громад видаватимуть зброю за прискореною процедурою - Фацевич

Членам добровольчих формувань територіальних громад видаватимуть зброю за прискореною процедурою.

Про це повідомив заступник очільника Нацполіції Олександр Фацевич під час пресконференції в Укрінформі "Безпека держави: робота поліції в умовах посиленого режиму".

“Ми розглядаємо питання щодо членів добровольчих формувань територіальних громад. Буде прискорена процедура видачі зброї.Наші інструкції нам це дозволяють”. - сказав він.

Фацевич уточнив, що йдеться про прискорене отримання саме мисливської зброї .

“До трьох діб ми надаватимемо документи на право придбання такої зброї, а потім у максимально стислі строки надаватимемо дозвіл на її використання”, - додав заступник глави Нацполіції.

Загалом, поінформував Фацевич, наразі в Україні в обігу перебуває 1 млн 200 тис. одиниць зброї. Власників мисливської зброї нараховується 709 тис. осіб і зареєстровано 250 тис. власників травматичної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, у січні поточного року уряд визначив порядки утворення, підготовки та забезпечення добровольчих формувань територіальних громад, а також порядок застосування добровольцями особистої мисливської зброї під час виконання завдань територіальної оборони.

Зокрема, визначається, що добровольче формування утворюється зборами ініціативної групи жителів територіальної громади (не менше п’яти осіб) у присутності командира військової частини Сил територіальної оборони ЗСУ та уповноважених представників органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади.

У межах однієї громади може утворювати декілька добровольчих формувань.

Членом добровольчого формування може бути громадянин України віком від 18 років, який проживає на території громади, де діє добровольче формування, пройшов медичний, професійний та психологічний відбір (перевірку) і уклав контракт добровольця тероборони.

Поліція готова забезпечити резерв спецпризначенців близько шести тисяч осіб - НПУ

До кінця тижня підрозділи Нацполіції будуть посилені в районі ООС, а кількість резерву спецпризначенців становить близько шести тисяч осіб.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Щодо ситуації на сході нашої держави… У нас поліцейські також працюють у посиленому варіанті несення служби, і частина поліцейських входить до складу ООС. Прийняте рішення керівництвом Нацполіції підсилити додатковими силами. Окремо буде надана інформація ЗМІ про кількість і які засоби ми будемо направляти в зону ООС. Це рішення буде прийнято, і сили будуть направлені до кінця тижня для забезпечення того ж правопорядку», - повідомив Фацевич.

Він уточнив, що частина поліцейських буде задіяна в несенні служби в складі підрозділів Об’єднаних сил, частина - для підтримання правопорядку на прилеглих територіях

«Керівником НПУ прийнято рішення щодо формування резервів. Поліція готова забезпечити резерв спецпризначенців близько 6 тисяч поліцейських, які у разі потреби будуть направлені в ті регіони, де є потреба і є небезпека», - повідомив Фацевич.

Він додав, що Нацполіція готова до будь-якого розвитку подій, всі розпорядження видані, комунікація з регіонами відбувається в цілодобовому режимі.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого під час брифінгу Фацевич заявив, що підрозділи НПУ, і взагалі структура Міністерства внутрішніх справ буде оперативно реагувати на події на кшталт тих, які були в Україні у 2014 році. Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що особовий склад Національної поліції України з 14 по 19 лютого був переведений на посилений режим несення служби.

Нацполіція порушила 65 кримінальних проваджень за фактом масованих обстрілів у районі ООС

Від початку масованих обстрілів російськими окупаційними військами в районі ООС Нацполіція порушила 65 кримінальних проваджень. Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Щодо обстрілів… Якщо з початку року до 17 лютого, до початку загострення , у нас було зафіксовано 112 обстрілів, то з 18 лютого тільки на Донецькому напрямку - 190 обстрілів, на Луганському напрямку 18 числа - 130 обстрілів. Відкрито в Донецькій області Національною поліцією 57 кримінальних проваджень, у Луганській – вісім кримінальних проваджень за такими фактами», - повідомив Фацевич.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 22 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 96 обстрілів, 81 з яких - із застосуванням важкого озброєння. Внаслідок ворожих дій загинув український військовий, ще шестеро постраждали.

Нацполіція затримала організаторів проплаченого мітингу, пов'язаного з пропагандою «руского міра» - НПУ

Співробітники Нацполіції працюють у посиленому режимі та реагують на порушення під час мирних зібрань. Зокрема, на вихідних були затримані організатори проплаченого мітингу, спрямованого на дестабілізацію в країні.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Національна поліція вже другий тиждень переведена в посилений варіант несення служби, ми перевіряємо кожен можливий факт, пов'язаний з агресією, можливі факти з провокаціями. Хочу повідомити про те, що ми реагуємо на порушення, пов’язані з мирними зібраннями… На вихідних ми затримали і задокументували факти проплати мітингів, особи є затриманими. Проплачені мітинги були спрямовані якраз на дестабілізацію ситуації, це були прояви «руського миру», відповідні заклики», - повідомив Фацевич.

Він зазначив, що джерела фінансування наразі вивчаються, зокрема, є підозра щодо їх походження з РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого під час брифінгу Фацевич заявив, що підрозділи НПУ і загалом структура Міністерства внутрішніх справ буде оперативно реагувати на події на кшталт тих, які були в Україні у 2014 році. Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що особовий склад Національної поліції України з 14 по 19 лютого був переведений на посилений режим несення служби.

Поліція готова забезпечити резерв спецпризначенців близько шести тисяч осіб - НПУ

До кінця тижня підрозділи Нацполіції будуть посилені в районі ООС, а кількість резерву спецпризначенців становить близько шести тисяч осіб.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Щодо ситуації на сході нашої держави… У нас поліцейські також працюють у посиленому варіанті несення служби, і частина поліцейських входить до складу ООС. Прийняте рішення керівництвом Нацполіції підсилити додатковими силами. Окремо буде надана інформація ЗМІ про кількість і які засоби ми будемо направляти в зону ООС. Це рішення буде прийнято, і сили будуть направлені до кінця тижня для забезпечення того ж правопорядку», - повідомив Фацевич.

Він уточнив, що частина поліцейських буде задіяна в несенні служби в складі підрозділів Об’єднаних сил, частина - для підтримання правопорядку на прилеглих територіях

«Керівником НПУ прийнято рішення щодо формування резервів. Поліція готова забезпечити резерв спецпризначенців близько 6 тисяч поліцейських, які у разі потреби будуть направлені в ті регіони, де є потреба і є небезпека», - повідомив Фацевич.

Він додав, що Нацполіція готова до будь-якого розвитку подій, всі розпорядження видані, комунікація з регіонами відбувається в цілодобовому режимі.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого під час брифінгу Фацевич заявив, що підрозділи НПУ, і взагалі структура Міністерства внутрішніх справ буде оперативно реагувати на події на кшталт тих, які були в Україні у 2014 році. Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що особовий склад Національної поліції України з 14 по 19 лютого був переведений на посилений режим несення служби.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-