Реалізація в Україні законодавства про засудження нацистського та комуністичного тоталітарних режимів

Реалізація в Україні законодавства про засудження нацистського та комуністичного тоталітарних режимів

Укрінформ
22 лютого, 13:30 - пресконференція на тему: “Реалізація в Україні законодавства про засудження нацистського та комуністичного тоталітарних режимів”

Спікер: Антон Дробович - голова Українського інституту національної пам’яті.

Коротко. Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович розповість про роль історичного чинника в російсько-українській війні, реалізацію в Україні законодавства про засудження нацистського та комуністичного тоталітарних режимів та про світові тенденції і європейський досвід засудження людиноненависницьких ідеологій.

Довідково. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ.

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Україна ініціюватиме на рівні ООН засудження комуністичного режиму - Дробович

Україна має намір ініціювати на рівні ООН засудження злочинів комуністичного тоталітарного режиму 20 століття.

Про це заявив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович на прес-конференції в Укрінформі на тему: “Реалізація в Україні законодавства про засудження нацистського та комуністичного тоталітарних режимів”.

“Ми академічно вивчаємо грунт щодо цього питання з фахівцями та експертами і в найближчі місяці звернемось до МЗС України, яке координує нашу зовнішню політику, щодо запиту й потреби такої роботи, щоб ці злочини визнати й засудити на рівні ООН”, - сказав Дробович.

Коментуючи останній виступ російського президента Путіна, де той намагався обілити комуністичне минуле, Дробович заявив, що вважає це саме наслідком незасудження злочинів комуністичного режиму на міжнародному рівні.

“Ось такий сентимент до радянського комунізму, який ми бачимо в головах деяких російських чиновників, великою мірою пов’язаний з тим, що комуністичний тоталітарний режим не був засуджений свого часу на світовому рівні. Є декілька резолюцій, які засуджують злочини нацизму на рівні Генасамблеї ООН, і немає жодного такого документу щодо комуністичного тоталітарного режиму”, - наголосив Дробович.

Він нагадав, що Україна обрала незмінний шлях на проговорення складного історичного досвіду, зокрема, що стосується 20 століття, і закріпила це на законодавчому рівні.

“Україна незмінно й послідовно засуджує націонал-соціалістичний (нацистський) і комуністичний тоталітарні режими. Є окремий закон, ухвалений в 2015 році, його конституційність підтверджена Конституційним судом, і він ефективно діє. І Україна не змінюватиме підходів до опрацювання минулого. Історична правда, повага до людської гідності і прав людини — такі є наші принципи в оцінках комуністичного і нацистського тоталітарних режимів”, - сказав Дробович.

Брифінг відбувся в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ, яку запустили Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС та інших відомств щодня інформують про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-