Щодо актуальних питань зовнішньої політики

Щодо актуальних питань зовнішньої політики

Укрінформ
22 лютого, 17:30 - брифінг на тему: "Щодо актуальних питань зовнішньої політики"

Спікер: Еміне Джапарова - перша заступниця міністра закордонних справ України. 

Довідково. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ. 

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС та інших відомств щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Визнання Росією ОРДЛО не має і не матиме правових наслідків, це територія України – Джапарова

Визнання Росією самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України не має і не матиме правових наслідків, вони залишаються територією України.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на брифінгу в Укрінформі.

«Хочу наголосити, що рішення Російської Федерації не має і не матиме правових наслідків. Окремі райони Донецької та Луганської областей України залишаються невід’ємною частиною України, тимчасово окупованою Російською Федерацією», - сказала Джапарова.

Вона додала, що водночас ми розуміємо, що це рішення ускладнює дипломатичний процес, який Україна намагається максимально використати, залишаючи вікно для перемовин.

"Це різко збільшує ескалацію ситуації і в принципі фактично означає одноосібний вихід РФ з Мінських домовленостей та ігнорування рішень «нормандської четвірки», - констатувала перша заступниця міністра.

Джапарова також підкреслила, що визнання самопроголошених «республік» підриває всі мирні зусилля і руйнує переговорні формати, над якими працює не тільки Україна, а й ряд наших партнерів, у тому числі стратегічних.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 22 лютого під час брифінгу у Вашингтоні заявив, що свою позицію щодо Мінських угод після визнання Росією ОРДЛО Україна визначить додатково.

Джапарова анонсувала візити в Україну чотирьох прем’єр-міністрів і трьох глав МЗС

В Україні очікують на візити прем’єр-міністрів Словенії, Литви, Латвії та Естонії і міністрів закордонних справ трьох країн Балтії.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на брифінгу в Укрінформі.

Джапарова нагадала, що за останні два місяці відбулося більше 40 міжнародних візитів високого рівня в Україну, зокрема, на рівні президентів – 8, прем’єр-міністрів – 7, голів парламентів і парламентських делегацій – 11, міністрів закордонних справ – 12, на рівні керівників міжнародних організацій і високих представників ЄС – 6.

«Сьогодні в Україні перебуває президент Естонії, очікуються візити до України на рівні прем’єр-міністрів Словенії, Литви, Латвії та Естонії, на рівні міністрів закордонних справ – ближчими днями три міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії», - сказала Джапарова.

Вона додала, що українська сторона продовжує активно запрошувати наших партнерів і друзів до України.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого президенти України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда та Литви Гітанас Наусєда проведуть зустріч у Києві.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-