Брифінг щодо оперативної ситуації в районі проведення Операції Об'єднаних Сил

Брифінг щодо оперативної ситуації в районі проведення Операції Об'єднаних Сил

Укрінформ
22 лютого, 12:00 - онлайн підключення зі штабу ООС у Краматорську на тему: "Щодо оперативної ситуації в районі проведення Операції Об'єднаних сил"

Довідково. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ. 

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС та інших відомств щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Підсумкові матеріали:

За поточну добу збройні сили РФ 17 разів порушили режим припинення вогню – штаб ООС

За поточну добу (станом на 12.00) збройні сили Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу розповів начальник пресслужби Об'єднаних сил Павло Ковальчук.

«За поточну добу з збоку збройних сил Російської Федерації зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню, 14 з яких із застосуванням забороненим Мінськими домовленостями озброєнь. Противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», - сказав Ковальчук.

Він підкреслив, що втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога, немає.

«Агресор продовжує розміщувати свої артилерійські системи в межах населених пунктів та провокувати українських захисників на вогонь у відповідь», - заявив Ковальчук.

Він наголосив, що Збройні сили України не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та мирних мешканцях, об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога.

Відео:

Video: 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-