Робота ДСНС в умовах викликів сьогодення: зона ООС, цивільний захист, реагування на надзвичайні подіі

Робота ДСНС в умовах викликів сьогодення: зона ООС, цивільний захист, реагування на надзвичайні подіі

Укрінформ
21 лютого, 17:30 - брифінг на тему "Робота ДСНС в умовах викликів сьогодення: зона ООС, цивільний захист, реагування на надзвичайні подіі"

Спікери: Володимир Демчук - директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України; Олександр Лещенко - заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України.

Коротко. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запускають роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ. 

Підсумкові матеріали:

Проводиться коригування інтерактивних карт з розташуванням захисних споруд - представник ДСНС

Громадяни можуть ознайомитись з інтерактивними картами розташування захисних споруд для укриття населення на сайтах усіх ОДА, нині відбувається коригування цих карт.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Олександр Лещенко.

Він повідомив, що зараз вживається ряд заходів з перевірок і приведення в готовність фонду захисних споруд та уточнення інформації, яка міститься на відповідних сайтах.

“На сайтах усіх ОДА та міської адміністрації міста Києва розміщені інтерактивні карти, на яких громадяни можуть отримати інформацію про розміщення тих об’єктів, які відібрані місцевими органами виконавчої влади для укриття населення... Зараз вживаються заходи щодо коригування інтерактивних карт і уточнення інформації, яка міститься на відповідних сайтах”, - сказав Лещенко.

За його словами, сплановано також можливі евакуаційні заходи на випадок такої необхідності.

“На даний момент керівництво держави не ухвалило рішення про організацію загальної і завчасної евакуації населення із зон можливого конфлікту, але ці заходи сплановані і є відповідні розрахунки в місцевих держадміністраціях, а заходи щодо евакуації відпрацьовані. Таке рішення може бути ухвалено в разі запровадження в державі воєнного або надзвичайного стану”, - пояснив представник ДСНС.

Він додав, що у ДСНС спільно з місцевими адміністраціями також вживаються заходи щодо забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб і на місцях відібрано низку приміщень, які дозволяють у разі потреби тимчасово розмістити ВПО.

Брифінг відбувся в рамках спільного проєкту Міністерства культури та інформаційної політики, інформаційного агентства "Укрінформ" і Центу стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з інформування населення державними відомствами в умовах загострення ситуації в країні внаслідок військової ескалації з боку РФ. Почав працювати оперативний пресцентр у рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-