Актуальні інформаційні загрози

Актуальні інформаційні загрози

Укрінформ
21 лютого, 13:30 - брифінг керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки на тему: "Актуальні інформаційні загрози"

Спікери: Ігор Соловей - керівник  Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки; Максим Майоров - завідуючий відділу ГР "Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки" (Укрінформ).

Коротко. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запускають роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ. 

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Підсумкові матеріали:

Росія спрямувала в ОРДЛО великий медіадесант - експерт

На окуповану територію Донецької та Луганської областей прибула велика кількість російських пропагандистів, що може бути пов’язане з очікуванням якихось політичних рішень.

Таку думку на брифінгу в оперативному пресцентрі проєкту #UAРазом в Укрінформі висловив керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей.

За його словами, російські пропагандисти намагаються створити певну картинку щодо ОРДЛО з двома головними наративами. Перший месидж — Україна нібито є агресором і готується нападати на Донбас; другий — у регіоні створюється гуманітарна катастрофа, тому місцевим жителям треба допомагати.

“На реалізацію цих двох основних наративів спрямовані зусилля всіх місцевих та залучених до цього сторонніх медіа. Велику кількість інформаційних атак пов’язуємо з тим, що зараз на Донбас висадився великий десант російських федеральних медіа та афільованих з російськими спецслужбами різних медіаперсон, які створюють останній тиждень цю картинку”, - зазначив Соловей.

За його даними, до цього залучаються російські державні органи, як-от ФСБ, Слідчий комітет, Служба зовнішньої розвідки, органи місцевої влади у прикордонних районах: "Всі вони працюють на посилення інформаційних атак, які зароджуються на окупованій території і перекочовують у російські та міжнародні медіа".

На думку керівника Центру стратегічних комунікацій, поява в ОРДЛО такого медіадесанту пов’язана з очікуванням якихось політичних рішень.

"З високою ймовірністю можна сказати, що нинішня активізація на інформаційному просторі пов’язана з очікуваннями якихось політичних подій у Росії або на міжнародній арені”, — зазначив Соловей.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики, Укрінформ і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру. Представники державних органів, відповідальних за безпеку, - Міноборони, МВС, МЗС та інших відомств - щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України в цілому. Графік виходу спікерів: о 9:30, 13:30 та 17:30.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-