Брифінг щодо оперативної ситуації в районі проведення Операції Об'єднаних Сил

Брифінг щодо оперативної ситуації в районі проведення Операції Об'єднаних Сил

Укрінформ
21 лютого, 12:00 - онлайн підключення зі штабу ООС у Краматорську на тему: "Щодо оперативної ситуації в районі проведення Операції Об'єднаних сил"

Спікери: Павло Ковальчук - начальник пресслужби  Об'єднаних сил; Віктор Лисюк - начальник групи Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об'єднаних сил.

Коротко. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запускають роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ. 

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

Підсумкові матеріали:

Унаслідок обстрілу український військовий отримав бойове травмування

Унаслідок обстрілу представників окупаційних військ один український військовий отримав бойове травмування. Як передає Укрінформ, про це зазначив під час онлайн підключення зі штабу ООС у Краматорську начальник пресслужби Об'єднаних сил Павло Ковальчук.

За його словами, 21 лютого ворог близько години обстрілював Станицю Луганську, випустивши 140 артилерійських снарядів 122 мм калібру.

“Унаслідок обстрілів один військовослужбовець отримав бойове травмування. Стан здоров’я українського захисника задовільний”, - сказав він.

Як зазначив речник, підступність дій окупаційних військ полягає у застосуванні артилерійських систем, які вони навмисно розміщують у населених пунктах, створюючи загрозу життю мирних мешканців.

Він запевнив, що українські військовослужбовці не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури.

“Агресор продовжує поширювати дезінформацію з метою дискредитації України. За відсутності будь-яких дій з боку українських захисників загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях, здійснюють хаотичні постріли населених пунктів та створюють інші провокації для нагнітання ситуації”, - поінформував Ковальчук. Він запевнив, що Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на загрозу з боку ворога.

У свою чергу начальник групи Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об'єднаних сил Віктор Лисюк поінформував, що російські окупаційні війська продовжують обстріли з непідконтрольної території цивільної інфраструктури.

Зокрема, лише за період з 9 по 12 год. 21 лютого в районі проведення Операції об’єднаних сил російські окупаційні війська здійснили 13 обстрілів цивільної інфраструктури населених пунктів - Гнутового, Авдіївки, Врубівки, Станиці Луганської, Новолуганського, Щастя.

Наразі пошкоджень цивільної інфраструктури, загиблих та поранених серед цивільних зафіксовано не було.

За останні п'ять діб українські військові зафіксували 104 обстріли цивільних об’єктів у населених пунктах Донецької та Луганської областей.

У результаті було пошкоджено 44 цивільних будинки, зазнали руйнувань чотири заклади освіти, пошкоджено два автомобілі та гараж, п'ять об’єктів цивільної інфраструктури. Поранено двох цивільних осіб та отримали контузію троє цивільних, поінформував Лисюк.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-