Перевибори у Федерації боксу України

Перевибори у Федерації боксу України

Укрінформ
21 лютого,  13:30  -  пресконференція  на тему: «Позачергова звітно-виборча конференція Федерації боксу України»

Організатор: ініціативна група «Український бокс. Перезавантаження» у складі 15 регіональних федерацій боксу.

Учасники: Кирило Шевченко - кандидат у президенти ФБУ;  Олександр Манчак - перший віцепрезидент Харківської обласної федерації боксу;  Олег Ільченко - президент Житомирської обласної федерації боксу; Костянтин Калашников - президент Київської обласної федерації боксу;  Олександр Негода - перший віцепрезидент Київської міської організації ФБУ, модератор.

Коротко. У січні 2022 року регіональні боксерські федерації звернулися до ФБУ з вимогою щодо проведення позачергової звітно-виборчої конференції. Таке  рішення ухвалено на загальних зборах, що відбулися у Міністерстві молоді та спорту України. Зі слів представників ініціативної групи, рішення звітно-виборчої конференції ФБУ, що відбулася 17 грудня 2021 року, мають бути анульовані через порушення статутних норм ФБУ та відсутність кворуму.

Звернення підписали представники федерацій боксу Київської обласної, Київської міської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Кіровоградської, Харківської, Полтавської, Сумської, Одеської, Чернігівської, Донецької, Львівської та Івано-Франківської областей.

Згідно з їхньою заявою, рішення конференції ФБУ є нелегітимними і не мають жодних правових наслідків. Позачергова звітно-виборча конференція  Федерації  боксу України буде проведена  22 лютого 2022 року.

Додаткова інформація для представників ЗМІ  за тел.: 050-342-92-23 (Максим Розенко).

Акредитація представників ЗМІ: maksym.rozenko@klitschkoexpo.com до 20:00 20 лютого 2022 року.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Кирило Шевченко: у нас уже немає керівництва федерації боксу

Представники 15 осередків ФБУ 22 лютого проведуть позачергову звіто-виборчу конференцію.

У Києві 22 лютого відбудеться позачергова звітно-виборча конференція ініційована групою «Український бокс. Перезавантаження». Вона сформована представниками 15-ти регіональних боксерських федерацій, незгодних з переобранням Володимира Продивуса на посаду президента ФБУ, повідомляє Укрінформ. Опозиція пояснила, чому попередні вибори є недійсними і поділилася своїм баченням ситуації.

«Коли сталися вибори президента ФБУ, я думав, що це погано для боксу. Тепер моя риторика змінилася. З боксом у нас все супер, ми говоримо про нього кожен день. Стосовно того, що ця конференція нелегітимна можу сказати, що уже немає керівництва федерації, немає нормального статуту, тому нинішнє керівництво ФБУ нікого дискваліфікувати не зможе. Тепер про продуктивність Продиуса на чолі президента федерації. 80% медалей завоювали боксери з 15-и осередків, які не приїхали на звітно-виборчу конференцію 17 грудня», - сказав кандидат у президенти ФБУ Кирило Шевченко.

За словами адвоката Михайла Гончаренка, відповідно до статуту федерації конференція 17 грудня не є чинною.  

«Аргументи нинішніх керівників ФБУ і їх юриста стосовно легітимності конференції неправомірні адже 2/3 представників необхідні, щоб відкрити конференцію. Враховуючи це, навіть говорити про правомірність виборів немає сенсу. Федерація боксу України не подала звіти стосовно витрачання державних коштів, є факти корупції, тому пропоную відповідним правоохоронним органам розібратися», - пояснив адвокат.

Крім цього, нещодавно віцепрезидент ФБУ Юрій Андрійчук заявив, що всі учасники конференції 22 лютого будуть виключені з федерації, а Міжнародна асоціація боксу (IBA) погрожує ФБУ санкціями. За словами Гончаренка, IBA уважно слідкує за подіями в українському боксі, але будь-які рішення вона прийматиме лише після детального та неупередженого аналізу.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня 2021 року на звітно-виборчій конференції Федерації боксу президентом ФБУ переобрали Володимира Продивуса, при цьому керівники низки обласних федерацій  боксу у конференції участі не брали.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-