Чому Україні потрібен Уряд воєнного часу?

Чому Україні потрібен Уряд воєнного часу?

Укрінформ
17 лютого, 15:00 - пресконференція на тему: «Чому Україні потрібен Уряд воєнного часу?»

Організатори: Громадська спілка "Всеукраїнське військово-цивільне об'єднання "Бойове братерство України"".

Учасники: Павло Жебрівський - президент військово-цивільної спілки «Бойове братерство України»; Людмила Биченко - прессекретар Павла Жебрівського, модератор. 

Питання до обговорення:

Що таке Уряд воєнного часу?

 Хто повинен очолити цей Уряд і яке правове поле його діяльності?

Чи погодиться чинна влада на формування такої інституції?

 Як діяти українцям у разі широкомасштабного наступу ворога?

 Що потрібно Україні для перемоги у війні з Росією?

Довідково. Павло Жебрівський - український громадський діяч, президент військово-цивільної спілки «Бойове братерство України». У минулому - голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (2015-2018 рр.), народний депутат України IV-VI скликань. Презентував власну книгу «Жити по-людськи», в якій запропонував власне бачення реформування країни, книги «Роздуми» та «Погляд на національну ідею», як ціннісно-філософський погляд на перспективи України та свій план перемоги. Ініціатор створення художньо-документального фільму «Авдіївка. Вистояти» - кінострічки про події 2017 року в Авдіївці на сході України, яка розкрила одну з найдраматичніших сторінок протистояння на сході України – спроби т.з. ДНР утворити колапс та захопити місто.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Кожне міністерство має розробити план дій в особливий період — Жебрівський

В умовах загрози масштабної військової агресії з боку РФ потрібні чіткі й скоординовані кроки органів виконавчої влади, кожне міністерство має розробити план дій в особливий період та чіткі інструкції для людей, як діяти в разі надзвичайної ситуації.

Таку думку висловив президент військово-цивільної спілки «Бойове братерство України” Павло Жебрівський на пресконференції в Укрінформі.

Жебрівський вважає, що Україні наразі в умовах безпекової кризи потрібен уряд воєнного часу - як центр координації політики органів виконавчої влади для боротьби з корупцією, подолання бідності та успішної протидії ворогу.

“Три ключові виклики сьогодні стоять перед Україною — війна, корупція і бідність. На ці виклики й мала би бути дана відповідь. А оскільки найголовнішим викликом є війна, то це має бути уряд воєнного часу”, - пояснив Жебрівський.

Він вважає, що пересічним українцям треба пояснити, як їм поводитися в умовах вторгнення ворога.

“Куди йти тому, хто хоче обороняти країну, що робити дітям і людям похилого віку. Нібито, є якісь плани евакуації та бомбосховища, але це секретна інформація, і про це ніхто не знає. Має бути інституція, яка розпише всі алгоритми”, - наголосив Жебрівський.

Також, на його думку, залишається багато запитань щодо формування територіальної оборони та добровольчих формувань.

“Де записуватись до територіальної оборони, де пункти збору, хто і як може записатися. Другий ешелон — це так звані добровільні формування територіальної оборони. Взагалі не визначено, хто відповідає за створення цих формувань. Кабінет Міністрів має виписати алгоритми”, - зазначив Жебрівський.

Він вважає, що кожне міністерство зобов'язане розробити план дій в особливий період: освіта, медицина, економіка, культура, соціальний захист, енергетика тощо.

Павло Жебрівський - український громадський діяч, президент військово-цивільної спілки «Бойове братерство України». У минулому - голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (2015-2018 рр.), народний депутат України IV-VI скликань.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-