Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ. Брифінг Олександра Ткаченка

Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ. Брифінг Олександра Ткаченка

Укрінформ
15 лютого, 14:00 - брифінг міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка  на тему: “Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ”

Організатор: Міністерство культури та інформаційної політики України.

Спікер: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики України.

Питання до висвітлення:

- Чому ЗМІ варто бути відповідальними у використанні заяв та повідомлень представників ОРДЛО?

- Як републікація матеріалів міжнародних ЗМІ впливає на інформаційну напруженість в Україні?

- Патріотичний настрій українців як протидія дезінформації Російської Федерації.

- Як перемогти в інформаційній війні з Росією?

Додаткова інформація за тел.: 234 15 36.

Акредитація ЗМІ до 15 лютого 11.00 за посиланням: https://forms.gle/5XTaYJnphHu8N5Pq6 

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Ткаченко анонсував узгоджену заяву України щодо визнання Держдумою РФ так званих «Д/ЛНР»

Найближчим часом влада України оприлюднить узгоджену заяву щодо рішення Держдуми Росії про заклик до Путіна визнати так звані «ДНР/ЛНР».

Про це під час брифінгу в Укрінформі на тему: "Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ" повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, відповідаючи на запитання щодо прийняття звернення Держдуми визнати «Д/ЛНР».

«Найближчим часом вийде узгоджена заява стосовно реакції на ситуацію з прийняттям Думою цієї постанови. Будемо працювати швидко», - повідомив міністр.

Стосовно постанови Верховної Ради про визнання «Д/ЛНР» терористичним організаціями, Ткаченко відзначив, що це лише підсилить формулювання «російська окупаційна влада», якою зазвичай користувались до сьогодні.

Як повідомлялося, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення президентові Росії Володимиру Путіну з проханням визнати так звані "Д/ЛНР".

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив сьогодні, що винесення питання у Росії про визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських домовленостей.

Ткаченко про скандал навколо Alina Pash: Мені не хотілося б, щоб ми, як країна, втратили можливість позмагатись на Євробаченні

Наразі ДПСУ перевіряє інформацію щодо відвідування тимчасово окупованого Криму учасницею відбору на Євробачення-2022 від України. Alina Pash є талановитою виконавицею, тому не хотілося б, аби Україна втратила шанс позмагатись на міжнародному пісенному конкурсі за перше місце.

Про це під час брифінгу в Укрінформі на тему: "Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ" повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи скандали навколо відбору Євробачення-2022.

«Мені дуже прикро, що такі скандали відбуваються. Ми позаминулого року навіть пропустили Євробачення, тому що була знята Марув. Але вже наступного року завдяки GO-А довели, що ми маємо там бути присутніми. Тому що таких яскравих виступів, як наших артистів, мало у кого можна побачити. Наскільки я бачив повідомлення офіційних очільників НСТУ, вони зараз запросили прикордонників стосовно перевірки інформації, чи була насправді Alina Pash і в який спосіб добралась до Криму. Талановита виконавиця, мені не хотілося б, щоб ми, як країна, втратили можливість укотре позмагатись за перші місця. Сподіваюсь, що все обернеться кращим чином», - відзначив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого під час фіналу національного відбору було визначено, що співачка Alina Pash представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею «Тіні забутих предків». Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та 7 - від глядачів. Водночас, у мережі з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму, що спричинило скандал.

МКІП створить єдину віртуальну інформаційну платформу

Міністерство культури та інформаційної політики створює єдину віртуальну інформаційну платформу «UАразом». Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Ми створюємо єдину віртуальну інформаційну платформу. Це своєрідна відповідь на ті виклики, які перед нами стоять. Завдяки цій платформі ви зможете отримувати в постійному режимі у вигляді брифінгів, повідомлень інформацію з перших джерел, від офіційних очільників центральної влади, а також, що важливо, від регіонів”, - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що брифінги на платформі будуть регулярними, в "живому доступі". Також буде створено певний лендинг, де буде розміщено всю інформацію стосовно того, де вони відбуватимуться, та заяви політичних діячів.

"Зараз ми цим займаємось, і думаю, що найближчим часом її покажем... Указ вийшов учора (14 лютого), постанова вчора вночі, тож зараз створюємо. Я дуже сподіваюся, що щось нам вдасться зробити на День єдності, крім телемарафону. Але завтра спробую сказати більш точно", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

У межах заходів до Дня єднання пройде телемарафон - Ткаченко

У межах Дня єднання, який указом Президента оголошено 16 лютого 2022 року, пройде низка заходів , в тому числі й телемарафон.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Буде цікавий телемарафон. Завтра з 8 до 10 ранку всі телеканали фактично будуть мовити однією картинкою, і з 8 до 10 і з 19 до 22 ми побачимо різних спікерів і державних можновладців, лідерів суспільної думки, волонтерів, які будуть говрити на тему єднання, і в тому числі на тему наративів, які нашу країну будуть об'єднувати”, - сказав Ткаченко.

За словами міністра, в рамках Дня Єднання на всіх адміністративних будівлях буде піднято державний прапор та виконано гімн України.

Також із 1 березня 2022 року передбачається підняття грошового забезпечення військових ЗСУ на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ДПСУ та Нацгвардії.

Окрім цього, серед заходів до Дня єднання - 16 лютого в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені уроки, присвячені єднанню, а уроки з медіаграмотності — 17-18 лютого.

Серед заходів 16 лютого також пройде молебен за єднання в Софії Київській.

"Ми з держслужбою з етнополітики звернулися до Всеукраїнської ради церков, отримали попередню згоду. Завтра буде молебен в Софії за єднання", - сказав Ткаченко.

Окрім цього, за його словами, за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрах та на телеканалах фільмів українського виробництва.

За словами Ткаченка, Міністерство закордонних справ проведе в столицях світу іміджеві заходи, спрямовані на популяризацію України, дипломатичні установи України будуть підсвічені кольорами державного прапору.

Буде також реалізовано проєкт "Книга для зміцнення національної єдності". У постійному режимі проходитимуть брифінги офіційних осіб та представників ЗСУ щодо ситуації на кордоні.

"Момент загрози — це момент єднання, і всі хештеги і правпори можуть допомогти нам відчути лікоть та спину один одного. Це хороший терапевтичний ефект, щоб зрозуміти, що загроза є, але ми знаємо, як на неї відповісти", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Кабінет Міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня єднання.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-