Підсумки діяльності Укрдержархіву за 2021 рік

Підсумки діяльності Укрдержархіву за 2021 рік

Укрінформ
15 лютого, 15:00 - публічний звіт на тему: «Про роботу Укрдержархіву, архівних установ і спеціальних установ страхового фонду документації у 2021 році та пріоритети на 2022 рік»

Організатор: Державна архівна служба України.

Спікер: Анатолій Хромов - Голова Державної архівної служби України.

Акредитація представників ЗМІ до 15:00 14.02. 2022 р. за е-mail:  v.yanishevsky@arch.gov.ua

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Голова Укрдержархіву назвав хронічною проблемою брак площ для зберігання документів

Хронічною проблемою архівної служби в Україні залишається брак площ для зберігання документів.

Про це заявив голова Державної архівної служби Анатолій Хромов під час публічного звіту в Укрінформі про роботу у 2021 році та пріоритети на 2022 рік.

“Хронічна проблема, яка залишається у сфері архівної служби — це нестача площ для зберігання архівних документів. Я не скажу, що це проблема лише України; більшості країн світу дійсно не вистачає площ, тому що значно збільшуються обсяги інформації, відповідно й архівованої інформації. Але враховуючи те, що в Україні майже не будують і не будувалися протягом десятиліть нові архівні сховища, то дійсно ця проблема є хронічною”, - сказав Хромов.

За його словами, 2021 року було замінено 37 архівних приміщень загальною площею близько 3 тисяч квадратних метрів, а також забезпечено отримання додатково 49 приміщень площею майже 3 тис. кв.м.

“У попередні роки ми переселили Центральний державний науково-технічний архів України у місті Харкові, знайшли відповідні площі. Зараз там одне з найкращих, я вважаю, архівних сховищ і взагалі архівних установ. Ми переселили на площі Архівного містечка на Солом’янці Центральний державний архів зарубіжної україніки, зараз відбувається процес переселення Центрального державного архіву музею літератури і мистецтв України”, - поінформував Хромов.

Водночас, за його словами, повністю вичерпано можливості для приймання документів на зберігання у кількох державних архівах. Зокрема, сховища Центрального державного архіву вищих органів влади і управління заповнені на 110%, Центрального державного історичного архіву в місті Києві - на 115%. Майже 100% заповнені сховища ЦДАЗУ, ЦДАМЛМ, Центрального держархіву громадських об'єднань, Центрального державного історичного архіву України, Львів.

У звіті зазначається, що переповнені сховища державних архівів Київської (143%), Полтавської (138%) та Харківської (132%) областей.

Окрім того, державні архіви Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва заповнені на 93-100%.

Як повідомлялося, розпорядженням Кабінету Міністрів від 27 листопада 2019 року Анатолій Хромов призначений головою Державної архівної служби України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-