Зупинимо війну разом!

Зупинимо війну разом!

Укрінформ
9 лютого, 11:00  - брифінг  на тему: «Звернення української еліти на підтримку позиції російських діячів культури та науки проти війни Росії з Україною»

Організатор: громадський та політичний діяч, народна артистка України Оксана Білозір.

Учасники: Оксана Білозір - громадський та політичний діяч, народна артистка України, модераторка; Богдан Бенюк - народний артист України; Ада Роговцева - Герой України, актриса театру і кіно; Павло Зібров - народний артист України; Вадим Крищенко - заслужений діяч мистецтв України, поет; Олена Мозгова - волонтер, громадський діяч; Світлана Орліченко - актриса театру і кіно, волонтер; Наталія Федорчук - громадський діяч МЖР «За сімейні цінності»; Анастасія Голішевська - науковець, громадський діяч ГО «Український центр аналітики і безпеки»; Людмила Козуб - учасник бойовий дій, військово-муніципальний капелан.

Коротко. Ми об’єднуємося! Об’єднуємося всі Люди Доброї Волі по усіх континентах заради непорушних цінностей - права на ЖИТТЯ, ВІЛЬНОГО ВИБОРУ та СВОБОДИ.

Закликаємо діячів культури, науковців, медіа та всіх небайдужих доєднатися до нашого руху, щоб висловити консолідовану позицію задля переконання народу Росії щодо неприпустимості активізації військових дій та засудження всіх військових збройних конфліктів.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Українські громадські та культурні діячі ініціювали рух еліти під гаслом “Зупинимо війну разом”

Українські громадські та культурні діячі виступили з ініціативою всенародного руху світової еліти під гаслом “Зупинимо війну разом”.

Про це заявила ініціатор руху, громадський та політичний діяч, народна артистка України Оксана Білозір на брифінгу в Укрінформі.

“Ми сьогодні виходимо з ініціативою всенародного руху світової еліти, мистецької, культурної, юридичної, правозахисників під гаслом “Зупинимо війну разом”, - сказала Білозір.

Вона зауважила, що сьогодні Україна переживає надзвичайно важкий період і “знаходиться в епіцентрі тотальної ескалації конфлікту і на порозі повномасштабної війни”.

“Неодноразово по цілому світу від різних політичних сил сьогодні є єднання навколо України і підтримка України в її прагненні мати право на свою державу, свою свободу і незалежність, за яку бореться сьогодні Україна. Кожен голос світового лідера публічного, народу і дипломатії є надзвичайно важливий. Ми не можемо з вами оминути увагу той рух опору, який сьогодні з’являється всередині Російської Федерації, тому що ми повинні з вами чітко усвідомлювати, що і ця війна пройде. Всі війни закінчуються, але як нам потім разом жити? Ми сьогодні хочемо наголосити на тому листі, який з’явився всередині російської еліти”, - сказала Білозір.

Вона зауважила, що лист підписали російські юристи, відомі люди, журналісти, правозахисники, “але в основному - це ті громадяни Росії, які мали право і мали сміливість озвучити цим листом свою позицію від імені російського народу”.

“Ми починаємо цей наш рух “Зупинимо війну разом”. Звичайно, що в першу чергу він направлений на російську спільноту. Тому що нам багато чого потрібно буде зробити разом і в першу чергу зняти ці гібридні нашарування нашої історії. Ми повинні дати чіткий сигнал- розуміння російській еліті й росіянам, що Україна рівноправна країна, що український народ - це самодостатній народ, і тільки в такій концепції ми зможемо бачити своє спільне хороше майбутнє. Перші паростки такої суспільної думки вже є, і ми це вітаємо”, - зауважила Білозір.

Про приєднання до руху поінформувала і науковець, громадський діяч ГО "Український центр аналітики і безпеки" Анастасія Голішевська.

“Ми звертаємося до європейської інтелігенції, наукової та культурної еліти, адже саме вони сьогодні можуть вплинути на колег із Росії. І закликаємо — не будьте байдужими, адже мовчання, слабкість і боягузтво ведуть до смерті. Лише разом ми можемо зупинити війну”, - сказала Голішевська.

Вона закликала діячів культури, науковців, медіа та всіх небайдужих “доєднатися до руху, висловити консолідовану позицію задля переконання народу Росії щодо неприпустимості активізації військових дій”.

Громадський діяч Тарас Мацюк зауважив, що артисти і діячі мають усвідомити, що "вони живуть в державі Україна, щоб вони зрозуміли, що вони є справжніми українцями, щоб моноліт нашої держави об’єднувався не навколо політичних гасел, а навколо прапору”.

“У нас є державний прапор України, в нас є гімн, герб — це формує державу. Наша ідентичність і національна ідея. І коли буде від маленького до великого розуміння, що він - українець, а виховуєте саме ви — еліта нації, то ніхто не буде зазирати на нашу землю”, - наголосив Мацюк.

За словами Оксани Білозір, наразі до ініціативи долучилися Всеукраїнське об’єднання жінок депутатів, Громадська організація “Український центр аналітики і безпеки”, Міжнародна жіноча ініціатива “За сімейні цінності”, Адвокатське об’єднання “Адвокарес” та інші.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-