Звернення ГО «УЦДК» щодо запобігання  збройного конфлікту між Україною та РФ

Звернення ГО «УЦДК» щодо запобігання збройного конфлікту між Україною та РФ

Укрінформ
3 лютого, 10:30 - пресконференція   на тему: «Звернення ГО «Український Центр Діалогу та Комунікацій», мусульманських і арабських спільнот України до ISESKO та Ліги арабських держав внести свій вклад у процес мирного вирішення українсько-російської кризи»

Організатор:  ГО «Український Центр Діалогу та Комунікацій».

Учасники: шейх Емад Абу Алруб - президент  ГО «УЦДК»; Джейхун Маммадов - генеральний секретар Ради азербайджанців України; Рашидов Сейфулла Фейзуллайович - голова правління релігійної громади «Салам», професор Ізмаїльського державного гуманітарного університету, модератор;  Емір Валєєв - голова Правління Всеукраїнської асамблеї татар; шейх Шакір Яхьяєв - голова Мусульманської релiгiйної громади м. Києва; Ахмедов Ахмед Магомедович - президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану. 

Коротко. Під час заходу відбудеться обговорення підтримки посередницької ініціативи  міжнародної спільноти щодо недопущення широкомасштабного збройного конфлікту між Україною та Росією.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Центр діалогу та комунікацій закликав міжнародну спільноту не допустити шикромасштабного конфлікту в Україні

Громадська організація «Український центр діалогу та комунікацій» (УЦДК) звернулася до міжнародної спільноти з тим, щоб підтримати посередницьку ініціативу щодо недопущення широкомасштабного збройного конфлікту між Україною та РФ.

Відповідне звернення організація оголосила на пресконференції в Укрінформі.

У ньому організація звертає увагу, що світ більш ніж будь-коли потребує посилення миру та міжнародної безпеки, взаємоповаги держав-сусідів.

«Однак ми є свідками загрози повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, що може мати надзвичайно тяжкі наслідки, у тому числі для всієї світової спільноти», - зазначено у документі.

УЦДК закликає Організацію ісламського співробітництва, міжнародну спільноту виступити з посередницькою ініціативою - застосувати всі можливі політико-дипломатичні засоби для сприяння деескалації конфлікту та вирішення кризи шляхом мирного діалогу.

Ініціативу громадської організації підтримали українські представництва азербайджанців, чеченців, народів Дагестану, афганців, арабів із різних країн, татар, мусульманські організації та інші.

«Україна – наша Батьківщина. Ми патріоти України. Ми обрали цю країну для свого подальшого життя, тому це наш вибір жити в Україні і захищати Україну теж наш вибір», - наголосив генсек Ради азербайджанців України Джейхун Маммадов.

«Сьогодні Україна в дуже тяжкому становищі, і ми підтримуємо дипломатичне вирішення того конфлікту, який зараз відбувається в Україні. Нам болить за Україну», - також відзначив представник чеченської діаспори Сергій Ісаєв.

Також звернення буде надіслано Генсеку Ліги арабських держав Ахмеду Абуль Гейту, генеральному директору Ісламської огранізації освіти, науки і культури доктору Саламу Бін Мухаммаду Аль Маліку, Генсеку ООН Антоніу Гутеррешу та голові Європейської Ради Шарлю Мішелю.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-