Оголошення результатів відбору областей-учасниць Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Оголошення результатів відбору областей-учасниць Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Укрінформ
25 січня, 12:00 - пресконфенція на тему: “Оголошення результатів відбору областей, які стануть учасниками Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»)” 

Організатор: Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Учасники: В’ячеслав Негода - заступник міністра розвитку громад та територій України; Габріель Абрагам - керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Коротко. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

У 2021 році партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» стали 25 громад Волинської, Львівської та Полтавської областей. За результатами другого відбору ще 4 області будуть запрошені до співпраці з Проєктом. Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і понад 60 громад.

Під час пресконференції ви дізнаєтесь:

Які області стануть учасниками Проєкту.

Які подальші кроки відбору та коли будуть відібрані всі громади-партнерки.

Яку підтримку отримують громади-партнерки у рамках співпраці з Проєктом.

Акредитація обов’язкова і відкрита до 19:00 24 січня за тел.: 093-169-24-26 ( Вікторія Залозна, старший спеціаліст з комунікацій Проєкту USAID «ГОВЕРЛА») або e-mail: viktoriia_zalozna@hoverla.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV, а також на сторінці: https://www.facebook.com/USAIDhoverla

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Проєкт «ГОВЕРЛА» на підтримку розвитку громад реалізовуватимуть ще в чотирьох областях

Проєкт «ГОВЕРЛА», який реалізують в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з метою покращення розвитку громад, розширили ще на чотири області.

Про це повідомив керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам в Укрінформі під час оголошення результатів відбору областей, передає кореспондент агентства.

«Сьогодні я радий оголосити чотири наступні області, які були відібрані, щоб приєднатися і стати партнерами програми «ГОВЕРЛА» - Одеська, Рівненська, Закарпатська та Житомирська області. Підтримка, яка буде надаватися у цих регіонах охопить багато напрямків місцевого розвитку і самоврядування, серед яких - удосконалення надання послуг населенню, підвищенню спроможності місцевих органів влади, для того, щоб зробити їх більш потужними, а їх діяльність більш прозорою», - сказав він.

Також він додав, що у подальшому в рамках проєкту відберуть окремі територіальні громади у цих областях для приєднання до проєкту «ГОВЕРЛА». При такому відборі зважатимуть на потреби громад і готовність до співпраці.

Відповідаючи на уточнююче запитання Укрінформу щодо критеріїв відбору областей, керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зауважив, що такий відбір враховував загалом 11 критеріїв, серед яких кількість та щільність населення, географічні особливості розташування, вже наявна реалізація тих чи інших проєктів міжнародної допомоги.

Інший учасник заходу, заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода наголосив, що проєкт «ГОВЕРЛА» вже розпочав свою діяльність в Україні і на першому етапі відібрали 25 територіальних громад у Львівській, Волинській та Полтавській областях.

За словами Негоди, Мінрегіон співпрацює з проєктом «ГОВЕРЛА» як в напрямку підтримки розвитку громад, так і щодо розробки і вдосконалення законодавства України в частині місцевого самоврядування так і бюджетної політики.

Як повідомлялося у травні 2021 року, в Україні розпочинається реалізація масштабного проєкту «ГОВЕРЛА» за підтримки міжнародних партнерів, яка буде зосереджена на впровадженні та сприянні інституалізації ефективної системи децентралізованого самоврядування в Україні. Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Проєкт працюватиме у тісній координації з органами влади, передусім із Міністерством розвитку громад та територій України, Верховною Радою України, а також із іншими проєктами, які фінансуються USAID, та донорами задля надання відповідної та своєчасної технічної допомоги.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-