«Обери професію своєї мрії». Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар`єри

«Обери професію своєї мрії». Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар`єри

Укрінформ
28 грудня, 11:00 - підсумкова конференція в рамках Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар`єри «Обери професію своєї мрії»

Організатор: Міністерство освіти і науки України.

Учасники: Ігор Гарбарук – заступник міністра освіти і науки України; Євген Баженков – директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»; Марія Богуслав – виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координатор Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар`єри «Обери професію своєї мрії».

Коротко. Проєкт має на меті сприяти учням старших класів закладів загальної середньої освіти свідомо обрати професію своєї мрії, стати успішним у житті та реалізувати себе.

Реєстрація представників ЗМІ за e-mail: voronkin@ukr.net (Оксана Воронкіна).

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Міносвіти підсумувало Всеукраїнський проєкт із профорієнтації школярів «Обери професію своєї мрії»

У Києві розповіли про Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар`єри для школярів «Обери професію своєї мрії» та про перші його підсумки.

Про цілі, завдання й попередні підсумки проєкту розповіли в Укрінформі його ініціатори та розробники з Міністерства освіти і науки України та Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Основна мета проєкту – у найкоротший термін побудувати ефективну профорієнтаційну систему, яка з’єднає сферу освіти з реальним ринком праці для підготовки висококваліфікованих кадрів та не поступатиметься найкращим міжнародним аналогам.

Учні старших класів з усіх регіонів України можуть безкоштовно пройти профорієнтаційне тестування, отримати консультацію кар’єрного радника, ознайомитись із трендами ринку праці завдяки мультимедійним курсам у міжнародному форматі SCORM, “відвідати” онлайн-екскурсії на найкращі українські підприємства.

“Ми хочемо створити мапу професій, яка дала б зрозуміти дитині, де вона хоче навчатися. А ще створити резюме для майбутнього роботодавця, що дасть йому можливість звернути увагу на потенційних працівників, адже зараз на жодному кадровому порталі не дається така детальна інформація щодо схильностей людини до тієї чи іншої роботи”, - сказала виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координатор проєкту Марія Богуслав.

Як зазначив директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков, проєкт мають інтегрувати в майбутній цифровий паспорт учня.

“Міністерство освіти ініціює створення цифрового паспорту учня, де будуть вказані всі його досягнення — спортивні, в учнівських олімпіадах і вся інформація, яка йому знадобиться в подальшому навчанні та працевлаштуванні. І ми сподіваємося, що ця система теж буде інтегрована в цей майбутній цифровий паспорт”, - сказав він.

Як повідомили учасники заходу, за 4 місяці роботи проєкту «Обери професію своєї мрії», на його сайті протестувалися та проконсультувалися понад 10 тисяч і скористалися іншими послугами майже 1 млн школярів, батьків і вчителів. У планах проєкту охопити послугами 10 млн українців — не тільки школярів, а й студентів, учнів профтехосвіти, а також усіх, хто замислювався про зміну роботи.

Як повідомлялося, ці послуги можна отримати на порталі Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри для молоді «Обери професію своєї мрії».

Проєкт ініціювало і розпочало 7 вересня Міністерство освіти та науки.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-