Презентація освітньої мультимедійної платформи з вивчення кримськотатарської мови для дітей

Презентація освітньої мультимедійної платформи з вивчення кримськотатарської мови для дітей

Укрінформ
15 грудня, 16:30 - презентація платформи з вивчення кримськотатарської мови для дітей «BÜLBÜL» («Соловей»)

Організатор: Міністерство культури та інформаційної політики України.

Учасники: Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики України; Джемілє Сулейманова - редакторка сайту; Фатіма Османова – керівниця проєкту;  Валентина Аксьонова-Поворозник - модератор.

Коротко. Платформа з вивчення кримськотатарської мови для дітей «BÜLBÜL» («Соловей») створена на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України продакшин-студією «Фільджан».

Довідково. «BÜLBÜL» («Соловей») – освітня мультимедійна платформа з вивчення кримськотатарської мови для дітей від 0 до 5 років.

Команда «BÜLBÜL» створила цілком нові, ще не демонстровані на екранах чи в мережі, анімаційні мультфільми кримськотатарською мовою з оригінальними образами та авторською музикою, а також методичні матеріали з вивчення кримськотатарської мови, які стануть у нагоді батькам.

Контент проєкту може бути використаний у роботі з дітьми різних вікових груп (від 0 до 3; від 3 до 5 років), у дитячих садочках, в освітніх центрах, у школах та онлайн-курсах.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні запускають платформу з вивчення кримськотатарської мови для дітей “BÜLBÜL” (доповнено)

В Україні запускають освітню мультимедійну платформу з вивчення кримськотатарської мови для дітей віком від 0 до 5 років “BÜLBÜL” (Соловей).

Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

“Тематика підтримки вивчення кримськотатарської мови є важливою складовою державної політики як для нашого міністерства, так і для Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій. Я радий тому, що у держави були можливості, щоб через мистецький конкурс вибрати переможця, найкращу організацію, яка змогла реалізувати цей важливий проєкт ", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що коли йдеться про інформаційну реінтеграцію, такі проєкти, зроблені спільно з громадськими організаціями, з бізнесом зі спільнотами та державою, є запорукою того, аби тематика Криму була у фокусі уваги, як і тематика кримськотатарської мови, народу.

На переконання ініціатора та керівника проєкту Фатіми Османової, він дуже актуальний сьогодні, оскільки ЮНЕСКО включила кримськотатарську мову до списку світових мов, які перебувають під загрозою зникнення.

«Основною ідеєю, місією цього проєкту є збереження кримськотатарської мови, яка для нас є не лише способом комунікації, а й можливістю через мову виховати в дитині традиційні культурні коди нашого народу», - сказала вона.

Як зазначила Османова, проєкт важливий для кримських татар, які проживають як в окупованому Криму і в материковій Україні, так і в різних країнах. «Для нас мова – це доріжка до Батьківщини, до розуміння того, хто ти є насправді», – наголосила керівник проєкту.

За її словами, над проєктом працювала 8 місяців професійна команда, до складу якої у різні періоди входили 43 особи.

Керівник проєкту висловила сподівання, що “BÜLBÜL” стане добрим фундаментом для дітей, у сім'ях яких не розмовляють кримськотатарською.

Для кращого освоєння та запам'ятовування відеоуроків автори роликів використовували народні казки, дитячі пісні, мультфільми, а також роботу з навчальними картками та словником найбільш уживаних слів. Задля правильної вимови всі кримськотатарські слова звучать в аудіоформаті.

Платформа з вивчення кримськотатарської мови для дітей “BÜLBÜL” створена на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України продакшин-студією «Фільджан».

Команда “BÜLBÜL” створила нові, ще не демонстровані на екранах чи в мережі, анімаційні мультфільми кримськотатарською мовою з оригінальними образами та авторською музикою, а також методичні матеріали з вивчення кримськотатарської мови, які стануть у нагоді батькам.

Контент проєкту може бути використаний у роботі з дітьми різних вікових груп (від 0 до 3; від 3 до 5 років) у дитячих садочках, в освітніх центрах, у школах та онлайн-курсах.

Відео:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-