Співпраця Україна-НАТО – шлях вперед

Співпраця Україна-НАТО – шлях вперед

Укрінформ
14 грудня, 15:00 - «круглий стіл» на тему: «Співпраця Україна-НАТО – шлях вперед» 

Організатор: Громадська Ліга Україна-НАТО.

Учасники: Вінета Клейне - директорка Центру інформації та документації НАТО;  Сергій Джердж – голова Громадської Ліги Україна-НАТО, голова Громадської ради при МЗС України, модератор; Ігор Аргучинський – радник Секретаря РНБОУ;  Олександр Деменко – Інститут всесвітньої історії НАН України; Олександра Огороднікова - керівниця Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну; Володимир Єрмолаєв - керівник Проєкту Трастового фонду НАТО “Україна ІІ”; Тетяна Смірнова - асистентка Проєкту Трастового фонду НАТО зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям та Проєкту Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації; Сержант Майор Йонас Сіпавічюс - радник з питань підготовки сержантського і старшинського складу; Анастасія Мішкіна - в.о. керівника Програми Україна-НАТО з професійного розвитку; підполковник Стасіс Палдунас - радник з питань Професійної Військової Освіти; Оксана Горбач - Stratcomm UA, TIDE Hackathon та інші історії успіху, які висвітлюють співпрацю Україна-НАТО; Наталія Дмитрук – провідна наукова співробітниця Інституту соціально-економічного розвитку міста Києва; Олексій Сенін – Посол з особливих доручень МЗС України; Юрій Камельчук – народний депутат України, фракція «Слуга народу» ВРУ; Лада Рослицька – засновниця Black Trident; Євгенія Луценко - заступниця голови Громадської ради при МЗС України; Наталія Свідерська – президентка ГО «Всеукраїнська Демократична дія»; Оксана Григор’єва – заступниця голови Громадської Ліги Україна-НАТО; Павло Жовніренко – ГО «Центр стратегічних досліджень»; Любов Глєбова – Центр міжнародної безпеки та стратегічних студій; Олег Кокошинський – заступник голови Громадської Ліги Україна-НАТО, віце-президент Атлантичної ради України; Сергій Янчук – Громадська Ліга Україна – НАТО; Олександр Мамалига – Громадська Ліга Україна – НАТО.

 Питання до обговорення: 

Узагальнення та оцінка досягнень у відносинах України з НАТО у 2021 році.

Політичний, громадський та військовий виміри співпраці України з НАТО у 2021 році.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У НАТО запевнили в продовженні підтримки України в 2022 році

У НАТО продовжать надання політичної та практичної підтримки Україні в 2022 році та сподіваються на співпрацю з громадським суспільством.

Про це заявила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінетта Кляйне в Укрінформі під час «круглого столу» на тему: «Співпраця Україна-НАТО – шлях вперед».

«Наступного року ми продовжимо. НАТО міцно підтримує Україну і надає як політичну, так і практичну підтримку. Ми продовжимо з нашим цільовими фондами, і нашими програми, і нашою практичною підтримкою, а також наші радники продовжать працювати щодня», - сказала Кляйне.

Вона зазначила, що протягом поточного року було багато результатів, додавши, що без підтримки громадянського суспільства в України їх не було би досягнуто.

Директорка центру висловила сподівання на продовження співпраці в 2022 році.

У свою чергу радник Секретаря РНБО Ігор Аргучинський зауважив, що є розуміння того, що шлях до НАТО - непростий. «Ми налаштовані провести певне підсилення апарату РНБО у цьому напрямі. І я сподіваюсь що це підсилення буде продуктивним», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, на переконання Кляйне за останні роки Україна зробила великі кроки та досягла значного прогресу в підготовці та імплементації річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО.

У НАТО сподіваються, що всі офіцери ЗСУ говоритимуть англійською до 2024 року

У НАТО сподіваються, що до 2024 року всі офіцери Збройних сил України говоритимуть англійською мовою.

Про це заявив радник з питань професійної військової освіти підполковник Стасіс Палдунас під час «круглого столу» на тему: «Співпраця Україна-НАТО – шлях вперед» в Укрінформі.

Зокрема, він згадав дорожню карту з вивчення англійської мови Міністерства оборони України.

“Програма є дуже амбіційною і я сподіваюся, до 2024 року ми матимемо все, і всі офіцери будуть у змозі говорити англійською та брати участь в усіх активностях без проблем. Я навіть хочу звернути увагу, що також навчальні та тренувальні предмети у вищих закладах будуть англійською мовою. У 2024 році 50% навчальних курсів будуть англійською мовою”, - сказав радник.

У свою чергу радник з питань підготовки сержантського і старшинського складу сержант майор Йонас Спавічюс наголосив, що стандарти НАТО стосовно сержантського складу Україна впроваджує доволі швидко.

“Однак існують сфери для покращення та прогресу. Це проблематичні питання зарплати, соціальних гарантій, низька привабливість служби у військах на ринку праці та недостатній мотиваційних фактор для професійної військової кар’єри в Збройних силах України” - констатував Спавічюс.

У свою чергу Палдунас звернув увагу, що не всі навчальні інституції мають достатню тренувальну базу, матеріали для проведення тренувань відповідно до стандартів НАТО.

Підполковник Спавічюс акцентував, що увага держави до цих проблем сприятиме розвитку військової кар’єри в ЗСУ.

Як повідомлялося, станом на квітень 2021 року навчання на курсах мовної підготовки щонайменше у 12 країнах світу пройшли понад 1,5 тисячі українських військових.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-