Презентація книги Наталії Дзюбенко-Мейс «Сковорода». До 300-річчя видатного філософа

Презентація книги Наталії Дзюбенко-Мейс «Сковорода». До 300-річчя видатного філософа

Укрінформ
3 грудня, 13:30 - презентація книги Наталії Дзюбенко-Мейс «Сковорода», приурочена до 300-річчя видатного філософа

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Іван Степурін - доктор філософії, директор видавництва «Саміт-книга»; Ігор Степурін - голова фонду «Бібліотечна країна», член Правління Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів; Наталія Дзюбенко-Мейс - письменниця, авторка книги «Сковорода»; Олег Сербін - віцепрезидент УБА, директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича, член видавничої ради Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Олександра Гуменна - президентка Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Дмитро Чистяк - Міжнародний секретар секції літератури Європейської академії наук, мистецтв і літератури; Олена Скоморощенко - кандидат філософських наук, науковий працівник Інституту філософії НАН України; Валерій Франчук - народний художник України.

Довідково. Книга Наталії Дзюбенко-Мейс «Сковорода» - проєкт, підтриманий Департаментом суспільних комунікацій КМДА. Спікери заходу розкажуть також про інші події, які плануються у Києві у 2022 р., коли відзначатиметься 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу-поему Наталі Дзюбенко-Мейс «Сковорода»

У Києві презентували книгу-поему Наталі Дзюбенко-Мейс «Сковорода», приурочену до 300-річчя видатного філософа Григорія Сковороди.

Книгу представила в Укрінформі видавці, бібліотекарі та сама авторка за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Поема «Сковорода» - це поетична спроба осмислити життя та творчість українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога, мандрівного філософа і співця Григорія Сковороди крізь призму сучасності.

Як розповіла авторка Наталя Дзюбенко-Мейс, ідея книги виникла на тлі подій Майдану й українсько-російської війни, коли постало бажання оцінити сучасні трагічні події з “історичної відстані Сковороди”.

“Я шукала якоїсь дистанції й часової точки, щоб поглянути на наші сьогоднішні проблеми саме з відстані. Історія України настільки тяжка, болюча й сповнена драм, що важко знайти вихід і вийти з тупиків, які поставила нам історія. І таку рідкісну й щасливу можливість дає Сковорода, і не тільки своїми творами, а своїм життям, яке я вважаю довершеним твором, який з великою мужністю й терпінням творив сам Сковорода”, - сказала Дзюбенко-Мейс.

Книгу видало київське видавництво «Саміт-книга», директор якого Іван Степурін вважає її справжньою живою поезією.

“Книга буде цікавою кожному, хто цінує сучасну українську поезію, хто вивчає витоки та цікавиться життям філософа-мандрівника Григорія Сковороди”, - сказав Степурін.

“Родзинкою книжкового пам’ятникознавства” назвав поему “Сковорода” Олег Сербін, директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ ім. Тараса Шевченка і висловив намір популяризувати видання серед студентства.

“Ми беремо курс на популяризацію цього чудового видання. Я впевнений, що студенти кращих університетів матимуть можливість ознайомитись і користуватись цим виданням. Створено кигу, яка, я впевнений, буде родзинкою книжкового пам’ятникознавства”, - наголосив Сербін.

Також про наміри поширити книгу “Сковорода” в мережі київських публічних бібліотек повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

“Напередодні великого ювілею Григорія Сковороди ми до кінця року передаємо цю книгу до всіх публічних бібліотек міста Києва, де всі охочі матимуть змогу ознайомитись з цією прекрасною поемою, яка відбиває характер, життя й особливості нашого класика”, - сказав Лелюк.

У художньому оформленні книжки Наталя Дзюбенко-Мейс “Сковорода” використано полотна Валерія Франчука, народного художника України, лауреата премії імені Тараса Шевченка.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-