Збереження соціальної сфери – запорука розвитку ДП «Антонов»

Збереження соціальної сфери – запорука розвитку ДП «Антонов»

Укрінформ
3 грудня, 11:30 - пресконференція на тему: «Збереження соціальної сфери – запорука розвитку ДП «Антонов»

Організатор: Профспілки ДП «Антонов».

Учасники: Віталій Купрій - адвокат, правозахисник, народний депутат України VIII скликання; Віктор Гуска - голова профспілки ДП «Антонов»; Людмила Скосарева - інженер ДП «Антонов».

Коротко. Як зазначають організатори заходу, у зв’язку з ухваленням Закону №1630 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» на підприємстві «Антонов» виникло багато запитань з боку трудового колективу щодо майбутнього підприємства. Останніми роками ДП «Антонов» значно покращив фінансово-економічні показники своєї діяльності. Організатори пресконференції стурбовані: чи не призведе реформування успішного державного підприємства до погіршення його стану?

Важливою складовою для забезпечення транспортних послуг, сервісного обслуговування наявних літаків, виконання дослідно-конструкторських робіт, а також нових контрактів у сфері оборонного комплексу є правильна кадрова політика. Оскільки підготовка професійних фахівців триває роками, кадровий потенціал потрібно зберегти та заохотити не тільки заробітною платою, а розвиненою соціальною сферою на підприємстві, до якої входить: житло, дитячі садочки, медично-санітарна частина, оздоровчий комплекс, бази відпочинку, дитячі табори, спортивний комплекс.

На думку організаторів, у прийнятому Законі 1630 немає гарантії збереження соціальної сфери на підприємстві. Відчуження майна передбачається без погодження трудового колективу, що є загрозою для втрати соціальних об’єктів підприємства «Антонов».

Представники трудового колективу висловлюють свою стурбованість і пропонують шляхи вирішення питання щодо збереження соціальної сфери підприємства «Антонов».

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Розвиток ДП «Антонов» напряму залежить від збереження соціальної сфери – голова профспілки

У прийнятому законі №1630 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» немає гарантії збереження цієї соціальної сфери ДП «Антонов», що може негативно вплинути на роботу підприємства.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Збереження соціальної сфери – запорука розвитку ДП «Антонов», розповів голова профспілки підприємства Віктор Гуска.

«Наш колектив дуже турбує прийняття закону №1630. Коли цей документ готувався, ми надали свої зауваження та пропозиції. Прописали ризики і загрози, які відбудуться після його прийняття, але вони не були враховані. В його рамках відчуження соціальної сфери може відбутись без погодження працівників; соціальна сфера – це наш добробут та благополуччя, який ми побудували самостійно впродовж багатьох років», - наголосив він.

За його словами, останніми роками ДП «Антонов» значно покращив фінансово-економічні показники своєї діяльності. І зумовлено це, зокрема, розвиненою соціальною сферою на підприємстві, до якої входить: житло для працівників, дитячі садочки, медично-санітарна частина, оздоровчий комплекс, бази відпочинку, дитячі табори та спортивний комплекс.

У прийнятому законі №1630 немає гарантії збереження цієї соціальної сфери на ДП «Антонов». Відчуження майна передбачається без погодження трудового колективу, що є загрозою для втрати соціальних об’єктів підприємства та, відповідно, до погіршення його стану, оскільки збереження та заохочення фахівців відбувається не тільки завдяки заробітній платі.

«На сьогодні фонд заробітної плати працівників нашого підприємства складає 250 млн грн на місяць. А утримання усієї соціальної сфери, яка залишилась на підприємстві, за цілий рік коштує 80 млн грн. З цього зрозуміло, якщо ми віддамо всю соціальну сферу, то колектив залишиться з нічим, адже добавка до зарплатні буде фактично не помітна», - пояснює Віктор Гуска.

А тому важливою складовою задля забезпечення транспортних послуг, сервісного обслуговування наявних літаків, виконання дослідно-конструкторських робіт, а також нових контрактів у сфері оборонного комплексу, є необхідність гарантій щодо захисту надбання трудового колективу, в тому числі збереження соціальної сфери.

«Не можна руйнувати те, що за 75 років створено працівниками підприємства. Нараз ми працюємо над державним замовленням, і колектив готовий нести відповідальність за підприємство, за програми, а також захистити себе та свої надбання для того, щоб утримати авіаційну промисловість та свої робочі місця», - додав голова профспілки ДП «Антонов».

Як повідомляв Укрінформ, ще у грудні 2020 року Міністерство оборони України замовило у ДП «Антонов» під державні гарантії три нові транспортні літаки Ан-178.

На сьогодні перший літак, фюзеляж якого презентували у травні цього року, добудовується в цеху кінцевого складання. Також розпочалися роботи з формування фюзеляжу другого літака. Усі судна будуть виготовлені без російських компонентів.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-