ESG Індекс прозорості компаній України 2020

ESG Індекс прозорості компаній України 2020

Укрінформ
2 грудня, 16:30 - пресконференція на тему: «Презентація ESG Індексу прозорості компаній України 2020»

Організатори: Професійна асоціація корпоративного управління; Центр «Розвиток КСВ».

Учасники: Марина Саприкіна - голова правління Центру «Розвиток КСВ», модераторка; Олександр Окунєв - голова Правління професійної асоціації корпоративного управління; Алла Зінченко - експертка Центру «Розвиток КСВ». 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні визначили найбільш прозорі компанії за показниками корпоративного управління

Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) та Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) провели оцінку українських компаній за показниками прозорості в системі корпоративного управління та корпоративної соціальної відповідальності. До першої десятки найбільш прозорих потрапили 5 державних та 5 приватних компаній із числа найбільших платників податків України.

Такі результати дослідження були озвучені на пресконференції в Укрінформі під час презентації ESG Індексу прозорості компаній України 2020.

“Цього року нами було оцінено публічну інформацію за 2020 рік відповідно до ESG критеріїв (соціальні, екологічні та управлінські чинники в роботі компаній) на сайтах українських компаній, які увійшли до 50 найбільших платників податків та компаній, які добровільно приєдналися до оцінювання. У ТОП-10 найбільш прозорих компаній потрапили 5 державних та 5 приватних компаній”, - повідомила Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ».

За її словами, було проаналізовано 56 сайтів компаній та оцінено результати діяльності у таких сферах: корпоративне управління, права людини, трудові відносини, довкілля, відносини із споживачами, чесні операційні практики, робота із громадами, звітність компанії (в тому числі звіт про управління та нефінансові звіти), навігація сайту та його доступність.

За даними Індексу прозорості компаній України 2020 перші 10 сходинок посіли: ПрАТ “ВФ Україна” (мобільний оператор Водафон); АТ “Перший український міжнародний банк”; Група ДТЕК; АБ “Укргазбанк”;

ІП “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед”; ДП “НАЕК” Енергоатом”;

МХП; ПрАТ “НЕК “Укргідроенерго”; АТ “Українська залізниця” та НАК “Нафтогаз України”.

За словами Саприкіної, драйверами, які підштовхують українські компанії до ширшого запровадження в своїй діяльності ESG чинників, є нові тренди в корпоративному світі в ЄС та сприйняття молодим поколінням співробітників, для яких високі екологічні та соціальні стандарти корпоративного управління є головними при виборі місця роботи. На ці стандарти також дедалі більше орієнтуються й клієнти та партнери компаній.

“Рівень прозорості українських компаній потроху зростає. Так, середній рівень розкриття інформації компаній України за показниками ESG становить у соціальних аспектах 26,4%, в екологічних - 36,6%, в корпоративному управлінні - 27,7%”, - зазначила Саприкіна.

“ESG чинники є не стільки модою в корпоративному управлінні, як мають серйозний сенс для інвесторів. Якщо раніше хорошою компанією для інвестицій вважалася та, що приносить найбільше грошей, то сьогодні та компанія, яка найкраще управляється, тобто, має сталий шлях розвитку та яка є найбільш надійною. Тому сьогодні така увага до прозорості управління, яке проявляється у високих екологічних та соціальних стандартах діяльності тієї чи іншої організації”, - додав Олександр Окунєв, голова Правління професійної асоціації корпоративного управління.

Центр “Розвиток КСВ” реалізовує ESG Індексу прозорості компаній вже 7 років поспіль.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-