«Позивний Мауглі»: Війна очима фотокора Олени Худякової (Національна спілка журналістів України (Хрещатик, 27А).

«Позивний Мауглі»: Війна очима фотокора Олени Худякової (Національна спілка журналістів України (Хрещатик, 27А).

Укрінформ

Виставка унікальних світлин «Позивний Мауглі» вже наступної середи, 17 листопада, відкриється в конференц-залі Національної спілки журналістів. Усі вони зображають різні обличчя та події, але присвячені одній темі: збройній агресії Росії проти України. Її авторка – фотокореспондентка «Укрінформу» Олена Худякова, шість років тому добровільно залишила роботу в редакційному офісі та пішла воювати на Донбас.

Олена служила в розвідгрупах двох артилерійських бригад (2015 – 2017 р.р.) та в команді «Ангели Тайри» (2017 – 2019 р.р.), мала позивний Мауглі. У вільний від виконання бойових завдань брала до рук фотоапарат і фотографувала.

Нік, винесений у назву фотовиставки, став призмою, крізь яку війну показує глядачеві людина, котра сама пройшла її стежками. Вона раділа успіхам побратимів і втрачала бойових товаришів, мерзла в засніжених окопах і милувалася квіткою, що проросла крізь спаплюжену вибухами землю. Ці миттєвості Олена пережила разом із товаришами, багатьох із яких уже немає серед живих.

Але лишилися фотографії, на яких закарбовані миттєвості новітньої історії України та її захисників. Ці історії не прикрашені у фоторедакторі, деякі – з автографами зображених на них героїв та неповторними емоціями «за кадром». Кожна з них – не просто світлина, а документальна повість, що змінює уявлення про життя і смерть, війну і мир.

Сама Олена Худякова в одному з інтерв’ю зізналася: “Кажуть, війна – то пекло. Але ми перетворювали його в щось інше, бо стояли плечем до плеча. А у справжньому пеклі кожен страждає на самоті”.

Роботи з виставки «Позивний Мауглі» експонувалися у Верховній Раді України. Тепер фронтові світлини презентуються від 17 листопада в Національній спілці журналістів України (Хрещатик, 27А).

Відкриття виставки о 15-00.

Учасники:

Олена Худякова – фотожурналістка, розвідниця, учасниця ООС

Олександр Харченко – генеральний директор ІА «Укрінформ»

Сергій Томіленко – голова НСЖУ

Діють карантинні обмеження. Акредитація для ЗМІ обов’язкова.

044-235-87-66, oblik@nsju.org    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-