Коаліція ветеранських просторів: вимога сучасності

Коаліція ветеранських просторів: вимога сучасності

Укрінформ
17 листопада, 11:00 - брифінг на тему: «Коаліція ветеранських просторів: вимога сьогодення» 

Організатор: ГО «Простір можливостей».

Учасники: Оксана Коляда - керівник проєктів ГО «Простір можливостей»Ольга Гальченко - Міжнародний фонд «Відродження»; Ксенія Возніцина - керівниця військового шпиталю «Лісова поляна»; Віктор Мойсєєв - директор Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО-ООС; Євгенія Губська - керівник Центру реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС "Ярміз" (м. Київ); Олександр Мордванюк - директор комунальної установи "Центр учасників бойових дій" Сумської міської ради; Ольга Яковлєва - директорка комунального закладу "Ветеранський простір" Рівненської обласної ради; Яна Холодна - директорка з комунікацій ГО «Простір можливостей», модератор. 

 Коротко. «Ветеранські простори», яких в Україні понад 20, об’єднуються у коаліцію задля того, аби розвиватися більш ефективно, як суб’єкти недержавного сектору, надавати стандартизовані послуги, реалізуючи державні ветеранські політики на місцях. Працювати спільно над всеукраїнськими проєктами та мати можливість впливати на створення та реалізацію державних ветеранських політик.

Довідково. Ветеранські простори є потужним майданчиком об’єднання ветеранських спільнот та комунікації з громадами та владою всіх рівнів. На сьогодні в Україні працює понад 20 ветеранських просторів, які надають цілий комплекс послуг ветеранам та членам їхніх родин: психологічна підтримка, фізична реабілітація, юридичні послуги, військово-патріотичне виховання тощо.

Ветеранські простори вважаються дієвим інструментом реінтеграції ветеранів та посилення їх громад.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні створять коаліцію ветеранських просторів

Відкриття й розвиток ветеранських просторів є ефективним інструментом реінтеграції ветеранів на місцях, і з цією метою буде створено коаліцію ветеранських просторів.

На цьому наголосила керівник проєктів ГО «Простір можливостей» Оксана Коляда на брифінгу в Укрінформі.

За її словами, проєкт щодо створення коаліції ветеранських просторів було розпочато спільно з Міжнародним фондом “Відродження” рік тому.

“Було організовано цілу низку навчальних програм для ветеранських просторів, які стосувалися використання інструментів фінансового характеру, як-от місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, було проведено тренінги з просування власного бренду тощо. І цей проєкт закінчується в грудні цього року створенням коаліції і підписанням угоди 20-ма ветеранськими просторами - засновниками цієї коаліції в Україні”, - повідомила Коляда.

Вона зазначила, що було проведено детальний аналіз ситуації на місцях щодо відкриття ветеранських просторів в Україні та їх об’єднання в коаліцію.

“Ми об’їхали більшу частину України, працювали з місцевою владою, ветеранськими просторами, аналізували, які послуги вони надають, яке фінансування мають, яка допомога їм потрібна, де вони працюють як комунальні установи, а де є приватними чи громадськими ініціативами чи спілками, як співпрацюють з місцевою владою”, - сказала Коляда.

За результатами, сказала вона, було підготовлено й передано звіт до Міністерства у справах ветеранів та віцепрем’єр-міністру з питань тимчасово окупованих територій з рекомендаціями щодо відкриття й розвитку ветеранських просторів в Україні як ефективного інструменту реінтеграції ветеранів на місцях. У межах проєкту також розроблено відповідні програми для місцевої влади щодо відкриття й підтримки ветеранських просторів.

Організатори проєкту вважають ветеранські простори потужним майданчиком об’єднання ветеранських спільнот та комунікації з громадами та владою всіх рівнів.

Ветеранські простори в Україні об’єднуються у коаліцію задля того, аби розвиватися більш ефективно як суб’єкти недержавного сектору, надавати стандартизовані послуги, реалізуючи державні ветеранські політики на місцях, пацювати над всеукраїнськими проєктами та мати змогу впливати на створення і реалізацію державних ветеранських політик.

На сьогодні в Україні працює понад 20 ветеранських просторів, які надають цілий комплекс послуг ветеранам та членам їхніх родин. Це, зокрема, психологічна підтримка, фізична реабілітація, юридичні послуги, військово-патріотичне виховання тощо.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-