Політики реінтеграції тимчасово окупованих територій: досягнення та виклики

Політики реінтеграції тимчасово окупованих територій: досягнення та виклики

Укрінформ
12 листопада, 10:00 - презентація дослідження «Політики реінтеграції тимчасово окупованих територій: досягнення та виклики»

Організатор: Школа політичної аналітики НаУКМА.

Учасники: Максим Яковлєв - директор Школи політичної аналітики НаУКМА, завідувач кафедри міжнародних відносин НаУКМА, модератор; Анна Осипчук - наукова директорка Школи політичної аналітики НаУКМА; Антон Суслов - аналітик Школи політичної аналітики; Степан Золотар - директор Директорату розбудови миру Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України; представник Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Коротко. Під час заходу команда Школи політичної аналітики НаУКМА, зокрема, презентує рекомендації органам влади для втілення як на стратегічному рівні, так і на рівні окремих політик щодо внутрішньо переміщених осіб, мешканців тимчасово окупованих територій, щодо перехідного правосуддя, культурної політики та інформаційно-комунікаційної складової політики реінтеграції. Рекомендації спираються на комплексний аналіз вторинних даних стосовно моделей реінтеграції в різних країнах світу, а також результати всеукраїнського національного опитування, 30 експертних інтерв’ю та 20 фокус-групових дискусій.

Питання до обговорення:

- Що вже вдалося здійснити у політиці реінтеграції?

- Як громадянське суспільство залучається до політик реінтеграції?

- Які питання найбільше турбують експертів галузі, ВПО та мешканців прифронтових територій?

- Як «достукатись» до мешканців тимчасово окупованих територій?

- Які виклики є найбільшими для реінтеграції у майбутньому?

Довідково. Дослідження було підготовано Школою політичної аналітики завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Його зміст є винятковою відповідальністю ГО “Школа політичної аналітики” та не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Близько половини українців вважають, що немає іншого шляху звільнення ТОТ, ніж військовий – опитування

Близько половини українців впевнені, що немає іншого шляху для звільнення тимчасово окупованих територій, окрім військового.

Такі дані містить представлене в Укрінформі дослідження «Політика реінтеграції тимчасово окупованих територій: досягнення та виклики», проведене Школою політичної аналітики Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Коментуючи дані опитування, наукова директорка Школи політичної аналітики НаУКМА Анна Осипчук зазначила, що це не означає, що люди висловлюються за військову операцію зі звільнення окупованих територій, а радше не бачать іншого виходу.

“Це не питання, чи люди є за військову операцію. Це питання, що вони не бачать іншого виходу. Сценарій військової операції не є бажаним, але велика частина людей бачить його як той, якого не уникнути. Щодо Донбасу - це 47%, а щодо Криму - 42%. Супротивників цього сценарію щодо Донбасу є трохи менше 30%, щодо Криму - трохи більше 30%”, - прокоментувала Осипчук.

Також за її словами, соцопитування виявило високий рівень сподівань українців на підтримку західних партнерів, зокрема США й НАТО, у завершенні війни.

“60% абсолютно згодні і 10% частково згодні з тим, що членство України в НАТО сприятиме завершенню війни. Понад 50% людей вважають, що США мають долучитися до переговорного процесу з врегулювання збройного конфлікту”, - зазначила аналітикиня.

Також, за її словами, 61% опитаних абсолютно згодні, що тиск міжнародних організацій на Росію є необхідним для повернення ТОТ Криму та Донбасу під контроль України, а разом із “частково згодними” ця цифра сягає 70%. І абсолютна більшість опитаних вважає, що закордонні партнери України мають примусити Росію відшкодовувати збитки.

Вибірка репрезентативного опитування склала понад 2900 респондентів, з яких 2 тис респондентів — загальноукраїнська і 920 респондентів - у Донецькій, Луганській, Херсонській, Одеській областях, які є ключовими для політики реінтеграції.

Загальнонаціональне опитування проводилось Info Sapiens з середини липня до середини серпня 2021 року методом CATI на основі анкети, розробленої Школою політичної аналітики. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%.

Дослідження було підготовлено Школою політичної аналітики завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-