100 років інсуліну. Доступ до лікування діабету

100 років інсуліну. Доступ до лікування діабету

Укрінформ
12 листопада, 12:00 - пресконференція до Всесвітнього дня боротьби з діабетом на тему: “100 років інсуліну. Доступ до лікування діабету”

Організатор: Міжнародна діабетична асоціація України.

Учасники: Олександр Комаріда - перший заступник міністра охорони здоров’я України; Людмила Петренко - президент Міжнародної діабетичної асоціації України; Дмитро Самофалов - т.в.о. Голови національної служби здоров’я України; Наталія Власенко - голова Київського фонду «Діабетик»; Юлія Комісаренко - професор, зав. кафедрою ендокринології НМУ, заслужений лікар України; Костянтин Зуєв - к.мед.н., провідний науковий співробітник відділу патології Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України; голови регіональних діабетичних організацій (онлайн).

Коротко. 2021 рік закликає до скоординованих дій щодо боротьби з цукровим діабетом. Час змінити слова на дії.

Питання до обговорення:

Профілактика, діагностика та лікування пацієнтів із цукровим діабетом.

Проаналізовані результати нових підходів до системи реімбурсації інсуліну.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

На відшкодування інсулінів у наступному році передбачено 1,9 млрд грн - МОЗ

На відшкодування інсулінів у межах урядової програми "Доступні ліки" у наступному році в проєкті держбюджету передбачено 1,9 млрд грн.

Про це на пресконференції в Укрінформі до Всесвітнього дня боротьби з діабетом сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

"Зараз на систему реімбурсації інсулінів у проєкт бюджету закладено видатків 1,9 млрд грн", - сказав Комаріда.

Також, за його словами, МОЗ вивчає питання розширення реімбурсації для хворих на цукровий діабет на тест-смужки для глюкометрів. Попередньо це буде в 2023 році.

Перший заступник міністра нагадав, що загалом на систему охорони здоров'я в проєкті держбюджету-2022 передбачено 224 млрд грн, що на 17% більше, ніж в 2021 році. Фінансування місцевих бюджетів планується на рівні 34 млрд грн з урахуванням власних надходжень поза обсягами субвенцій, що на 23% більше, ніж у цьому році. Питома вага видатків на охорону здоров'я 4,2% ВВП.

Як повідомляв Укрінформ, до кінця 2021 року на реімбурсацію інсулінів виділено 654 млн грн. За даними НСЗУ, договори на реїмбурсацію інсулінів уклали 818 аптек, з них 449 юридичних осіб-аптек отримали 49 млн грн за відпуск інсулінів пацієнтам з цукровим діабетом. Загалом місць відпуску інсулінів - аптек та аптечних пунктів - 6 617.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-