Презентація книги «Віктор Чукарін». До 100-річчя від дня народження видатного гімнаста

Презентація книги «Віктор Чукарін». До 100-річчя від дня народження видатного гімнаста

Укрінформ
9 листопада, 14:00 - презентація книги «Віктор Чукарін» Юлії Бережко-Камінської та Івана Степуріна

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Олег Верняєв - чемпіон олімпійських ігор; Богдан Макуц - чемпіон олімпійських ігор; Юлія Бережко-Камінська - письменниця; Віра Передерій - член комісії МОК з олімпійської освіти (zoom); Антон Нікулін - начальник управління молоді та спорту Львівської міської ради (zoom); Євген Лопушинський - головний редактор газети «Вечірній Київ»; Арсен Гаврилець - директор інтернет-порталу «НавігаторТВ»; Ігор Степурін - голова фонду «Бібліотечна країна»; Олександр Кучерявий - член наглядової ради Європейської асоціації спортивного менеджменту (zoom); Тимофій Нагорний - президент “Фонду волонтерів України”; Іван Степурін - директор видавництва "Саміт-Книга", модератор.

Коротко. 9 листопада  2021 року відзначатиметься 100-річчя від дня народження видатного українського гімнаста Віктора Чукаріна. 17 німецьких концтаборів, порятунок із замінованої баржі, всі жахи фашистського полону...

Після війни він повернувся на поміст і став першим українським олімпійським чемпіоном, який завоював 11 олімпійських нагород, зокрема в Гельсінкі (1952 р.) та в Мельбурні(1956 р.).

Віктор Чукарін народився в Маріуполі, але все своє життя прожив у Львові, власною біографією демонструючи і утверджуючи єдність нашої країни. 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Вийшла книга до 100-річчя видатного українського гімнаста Віктора Чукаріна

Біографія олімпійського чемпіона Віктора Чукаріна, який народився в Маріуполі, але більшу частину життя провів у Львові, символізує єдність України.

На цьому наголошувалося на презентації в Укрінформі книги “Віктор Чукарін. Непереможний”, яка вийшла у видавництві "Саміт-Книга" до 100-річчя від дня народження видатного гімнаста.

“Ми віддаємо шану й висловлюємо захват легендарною людиною, яку називали королем гімнастів, яка пройшла неймовірні випробування, не зламалася й продемонструвала таку силу духу, яка має надихнути наших підлітків, спортсменів-початківців, зокрема гімнастів”, - сказав на презентації президент Фонду волонтерів України Тимофій Нагорний.

Директор видавництва "Саміт-Книга" й один з авторів книги Іван Степурін зазначив, що видання розповідає про всі етапи життя Чукаріна, на долю якого випало чимало випробувань.

“Ця книжка є достойним продуктом з точки зору сучасного поліграфічного виконання і, звичайно, з точки зору її змісту, зібраного матеріалу практично про всі роки та етапи життя цієї людини”, - сказав він.

Його співавторка поетеса Юлія Бережко-Камінська зізналася, що робота над цією книгою стала для неї чимсь новим, незвичним.

“Відстань від поезії до спорту є досить великою. Я відкрила для себе й занурилась в інший світ, в якому прожила і яким збагатилася. Мені прикро, що ім’я Віктора Чукаріна сьогодні не на слуху, хоча гриміло на весь світ. Таких людей забувати не можна”, - наголосила вона.

Учень Чукаріна чемпіон Олімпійських ігор 1980 року Богдан Макуц зазначив, що своїми спортивними перемогами завдячує великому тренеру. Він згадав, як підлітком брав участь у Кубку імені Чукаріна і отримав нагороду з його рук.

“Коли він вручав мені медаль, а це було друге місце, сказав: "Пам’ятай: боротися треба за всі медалі, але першого пам’ятають завжди". Мені так врізалися ці слова, і я йому завдячую багато в чому в своїй кар’єрі”, - сказав олімпійський чемпіон.

Директор вебпорталу «Навігатор ТВ» Арсен Гаврилець повідомив про намір зняти фільм про Віктора Чукаріна, який своїм життям символізував об’єднання України.

“Знайомлячись із особистістю Віктора Чукаріна, ми робимо акцент, що він об’єднав Україну, адже починав свій життєвий шлях з Донецької області, потім навчався в Києві, потрапив у полон під Полтавою й більшу частину життя прожив у Львові”, - сказав він.

За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики 1 тис. екземплярів книги “Віктор Чукарін. Непереможний” буде закуплено й розповсюджено по бібліотеках країни.

Віктор Чукарін — український радянський гімнаст, заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер УРСР, доцент, завідувач кафедри гімнастики Львівського інституту фізичної культури. Пройшовши 17 німецьких концтаборів, після війни він повернувся на поміст і став першим українським олімпійським чемпіоном, який здобув 11 олімпійських нагород, зокрема в Гельсінкі (1952 р.) та в Мельбурні (1956 р.).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-