НАТО знову обирає літаки ДП «Антонов»

НАТО знову обирає літаки ДП «Антонов»

Укрінформ
12 листопада, 12:00 - пресконференція  на тему: «НАТО знову обирає літаки ДП «Антонов»

Організатор: ДП «Антонов».

Учасники: Андрій Чернявський - директор ALS (Antonov Logistics SALIS); Андрій Благовісний - начальник комерційного відділу АТП ДП «Антонов»; Максим Саноцький - заступник директора АТП ДП “Антонов” з технiчного обслуговування та пiдтримки льотної придатностi ПС; Лариса Дроздова - фахівець зі зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації ДП «Антонов», модератор.

Коротко. Вперше за багато років плідної співпраці підписано контракт на 5 років щодо використання літаків повітряного флоту ДП «Антонов» для виконання стратегічних авіаперевезень в інтересах країн НАТО та ЄС за програмою Міжнародне вирішення стратегічних повітряних перевезень (SALIS).

Підписанню документа передували конструктивні перемовини, зокрема, під час зустрічі генерального директора ДП «Антонов» Сергія Бичкова, заступника генерального директора ДП «Антонов» Михайла Харченка, керівництва «Antonov Logistics SALIS» та представників країн НАТО та ЄС – учасниць програми SALIS, а також Агентства НАТО із закупівель та підтримки NSPA на саміті в м. Прага 29 та 30 вересня 2021 року.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com та larysa.drozdova@antonov-airlines.aero (ДП «Антонов») або за тел.: 098-003-1-330; 066-720-8-220.

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

"Антонов" підписав п'ятирічний контракт із НАТО та ЄС на користування літаками підприємства

ДП "Антонов" в рамках програми "Міжнародне рішення стратегічних повітряних перевезень" (Strategic Airlift Interim Solution, SALIS) підписало контракт, відповідно до якого надає країнам НАТО та ЄС право використовувати свої літаки для екстреного доставлення вантажів у кризових ситуаціях на наступні 5 років.

Про це розповів начальник комерційного відділу АТП ДП «Антонов» Андрій Благовісний під час пресконференції в Укрінформі 12 листопада.

"За цим контрактом на п'ять років ДП "Антонов" має надавати два літаки Ан-124-100 на постійній основі. Вони мають бути в режимі stand-by в аеропорту Лейпциг (Німеччина). За додатковим викликом ДП "Антонов" має надати ще три літаки", - сказав Благовісний.

Він додав, що, крім цього, за програмою SALIS для потреб країн НАТО та ЄС можуть використовуватися літаки "Мрія", "Антей" та літаки Ан-26, Ан-74.

За словами Благовісного, учасниками SALIS є дев'ять держав: Бельгія, Польща, Словаччина, Словенія, Чеська Республіка, Німеччина, Норвегія, Угорщина і Франція.

Директор компанії Antonov Logistics SALIS Андрій Чернявський розповів, що, за умовами контракту, літаки повинні бути розміщені на територієї однієї з країн-учасниць. Він пояснив, що розміщення літаків у Лейпцигу значно спрощує процедуру перевезень і дозволяє забезпечити їх оперативність.

Чернявський зазначає, що в Лейпцигу створено всю необхідну технічну базу, там працюють спеціалісти ДП "Антонов", що дозволяє обсуговувати літаки на місці.

Попередній контракт за програмою SALIS був підписаний у 2019 році на три роки. Він завершується 31 грудня 2021 року. Новий контракт було підписано у вересні 2021 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-