Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: мости з минулого в сучасне. Презентація виставки

Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: мости з минулого в сучасне. Презентація виставки

Укрінформ
3 листопада, 15:00 - презентація виставки: «Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: мости з минулого в сучасне»

Організатор: ГО «Міжнародне товариство німців України – Відергебурт».

Учасники: Володимир Піньковський - голова ГО «Міжнародне товариство німців України – Відергебурт», модератор; Дітмар Шульмайстер - голова управління переселенців з країн СНД федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія (Dietmar Schulmeister, Vorsitzenderder LmDR e.V. NRW); Денис Терещенко - координатор міжнародної співпраці Державної служби України з етнополітики та свободи совісті; Лілія Шрьодер (Lilia Schröder) - дизайнер проєкту та представлених стендів; Володимир Лейсле - голова Ради німців України; пані Катаріна Шаупп-Карман (Кatharina Schaupp-Karmann) - керівник відділу культури, освіти і національних меншин посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні; Лілія Лаврук - голова Інтеграційного центру в Метманні, голова асоціації «Демократія у партнерстві»; Людмила Коваленко-Шнайдер  - керівник освітньо-інформаційного центру «BIZ - Ukraine», керівник ЦНК «Відерштраль» (Deutsches Haus Kyiv); Лідія Цельсдорф - керівник Культурно-просвітницького товариства німців м. Київ «Відродження — Відергебурт»; Михайло Костюк - науковий керівник проєкту, доцент кафедри соціогуманітарних технологій Луцького національного технічного університету, к. іст. наук.

Коротко. Виставка, що презентуватиметься під час заходу, присвячена історичним зв’язкам та сучасному партнерству двох регіонів: України та Німеччини - історичної Волині та федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія і представлена у формі 11 мобільних інформаційних стендів ролл-ап (roll-up).

Довідково. Автор концепції і текстів, а також науковий керівник проєкту - доцент кафедри соціогуманітарних технологій Луцького національного технічного університету к.і.н. Михайло Костюк.

Партнер з німецької сторони, який здійснює загальне керівництво проєктом та забезпечує його фінансування, голова управління переселенців з країн СНД федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Дітмар Шульмайстер (Dietmar Schulmeister, Vorsitzenderder LmDR e.V. NRW).

Після завершення презентації відбудеться короткий творчий виступ вокального колективу з Чернігова під керівництвом Світлани Пилипенко-Шварц.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували виставку “Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: Мости з минулого в сучасне”

У Києві презентували виставку “Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: Мости з минулого в сучасне”, яка розповідає про партнерство двох регіонів України та Німеччині й історію німців Волині.

Презентація, яку організувала громадська організація “Міжнародне товариство німців України-Відергебурт” спільно з низкою громадських організацій, відбулася в середу в пресцентрі Укрінформу.

Виставка складається з 11 інформаційних стендів roll-up, які розповідають про історію німців Волині та видатні особистості. Проєкт охоплює 2 тис. років історії, починаючи від опису поселень давніх германських племен та німецьких громад за часів Київської Русі, закінчуючи депортацією німців Російською імперією в часи Першої світової війни та життям громади в Західній Волині в Польщі між війнами.

Автором концепції текстів та науковим керівником проєкту є доцент кафедри соціогуманітарних технологій Луцького національного технічного університету, кандидат історичних наук Михайло Костюк, який під час презентації розповів про історію, побут, релігійне життя німців Волині, які істотно колонізували регіон у 19 сторіччі, склавши 5% населення Волинської губернії.

“Для мене, як для історика, дуже важливо показати, що той історичний досвід, який ми маємо у стосунках між Україною і Німеччиною є дуже хорошим і надійним фундаментом, на якому можна будувати сьогоднішнє партнерство, сьогоднішнє співробітництво, і на основі цього рухатися вперед до спільної Європи, в яку Україна прагне вступити”, - відзначив Костюк.

Партнером з німецької сторони, який здійснює загальне керівництво проєктом та фінансує його, є голова управління переселенців з країн СНД федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Дітмар Шульмайстер.

Презентація завершилася виконанням німецьких та українських пісень творчим колективом з Чернігова. Після Києва презентація відбудеться в Житомирі, у Домі української культури. Планується, що проєкт подорожуватиме Україною.

Аналогічну виставку німецькою мовою мають запустити в 2022 році.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-