Інструменти кремлівської пропаганди у війні проти Європи

Інструменти кремлівської пропаганди у війні проти Європи

Укрінформ
29 жовтня, 11:00 - дискусія на тему: «Інструменти кремлівської пропаганди у війні проти Європи»

Організатор:  «Укрінформ» ( Головна редакція «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки»).

Учасники: Ганна Гопко - екс-голова Комітету із закордонних справ ВР України, голова правління ГО "Мережа захисту національних інтересів «АНТС»; Дмитро Золотухін - медіаексперт, колишній заступник міністра інформаційної політики; Марія Сагайдак – оглядач Головної редакції «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки», Укрінформ; Мирослава Маркова - аналітикиня проєкту VoxCheck; Сергій Пасюта - оглядач Головної редакції «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки», «Укрінформ»; Наталія Сліпенко - головний випусковий ГР «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки», «Укрінформ»; Ніколя Тензер - політолог, експерт з міжнародних питань (Франція).

До участі в дискусії запрошуються експерти, представники громадських організацій та ЗМІ.

Коротко. Під час заходу будуть розглянуті актуальні наративи російських інформаційних  кампаній в Європі. А також тактика боротьби російських пропагандистів зі своїми критиками, на прикладі Франції.

Також під час заходу відбудеться онлайн включення кореспондентів Укрінформу у Бельгії, Голландії, Німеччині та Польщі.

Акредитація представників ЗМІ:  anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

За обслуговування авторитарних режимів пропагандисти мають нести кримінальну відповідальність - експерт

За обслуговування авторитарних режимів пропагандистські ЗМІ і підкуплені цими режимами політики мали б нести кримінальну відповідальність.

Таку думку висловила екс-голова Комітету із закордонних справ ВР України, голова правління ГО "Мережа захисту національних інтересів «АНТС» Ганна Гопко під час дискусії в Укрінформі на тему: «Інструменти кремлівської пропаганди у війні проти Європи».

Торкаючись теми роботи російських пропагандистьких ЗМІ в Європі та підкуплених кремлівським режимом європейських політиків, Гопко висловилась за кримінальну відповідальність для тих, хто обслуговує авторитарні режими і зраджує демократичним цінностям.

“Повсюдна “шрьодеризація”, підкупи, вимагають відповіді на рівні етичних норм, політичної культури, а в перспективі, можливо, й кримінальної відповідальності за обслуговування й заробляння грошей для тих, хто здає демократичні цінності. Це питання є на часі”, - сказала Гопко.

Вона також вважає, що Україна має моральну вагу для того, щоб порушувати питання відповідальності за пропагандистське обслуговування кремлівського режиму на європейському рівні.

“Україна має всю моральну вагу порушувати ці питання й говорити не тільки в контексті газової війни зараз, але й того шантажу всього Європейського Союзу, який ми бачимо з боку Кремля”, - зазначила Гопко.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-