Міжнародні доручення: особливості та порядок виконання

Міжнародні доручення: особливості та порядок виконання

Укрінформ
29 жовтня, 13:00 - круглий стіл на тему: «Міжнародні доручення: особливості та порядок виконання»

Організатор: Міністерство юстиції України.

Учасники: Катерина Діброва - перший заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ); Дмитро Струць - заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ); Владислава Бровко - начальник Управління судової роботи та міжнародної правової допомоги Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ); Ірина Малаш - в.о. заступника начальника відділу міжнародного співробітництва по м. Києву та Київській області; Олексій Кириченко - в.о. заступника начальника відділу судової роботи у Київській обл. Управління судової роботи та міжнародної правової допомоги Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ); Оксана Скрипник - завідувач сектору комунікації з громадськістю Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ).

Теми для обговорення:

- Основні методичні рекомендації щодо виконання міжнародних доручень та клопотань.

- Ключові особливості виконання міжнародних доручень, клопотань та найбільш поширені питання, які виникають при виконанні таких доручень.

- Особливості виконання міжнародних доручень та клопотань, складених на підставі двосторонніх договорів.

Коротко. Під час заходу спікери обговорять єдину практику щодо виконання та процедури звернення по основних міжнародних Конвенціях та Договорах, учасницею яких є держава Україна.

Додаткова інформація за телефоном: +380965500844

Акредитація представників ЗМІ:  anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі обговорили особливості та порядок виконання міжнародних доручень

Єдину практику щодо виконання та процедури звернення по основних міжнародних конвенціях та договорах, учасницею яких є держава Україна, обговорили в Укрінформі під час круглого столу, організованого Міністерством юстиції.

Як повідомляє кореспондент агентства, перший заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Катерина Діброва наголосила, що “оскільки ми досить активно рухаємося в Європу, нам потрібно бути максимально дисциплінованими, зокрема, і у виконанні іноземних доручень”.

Водночас заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Дмитро Струць зауважив, що “авторитет нашої держави на міжнародному рівні прямо залежить і формується через виконання доручень іноземних судів на території України”.

Також він нагадав, що реалізація міжнародних договорів України з питань міжнародної правової допомоги у цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання виконання судових рішень здійснюється в умовах компетенції безпосередньо Міністерством юстиції України або міжрегіональними управліннями Мін’юсту, місцевими судами, окрім того, в інших випадках можуть здійснюватися іншими органами влади.

“Тож зрозуміло на сьогодні, що для України це питання стає актуальним щодня. І тому для органів, які його виконують, є ключовим питанням оптимізація роботи в цьому напрямку”, - зазначив Струць.

За словами керівника Управління судової роботи та міжнародної правової допомоги Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Владислави Бровко, “розгляд цивільних справ з іноземним елементом традиційно ускладнює провадження, потребує більше часу та додаткових процесів, які забезпечують ефективний розгляд справи судом”.

Вона озвучила добірку дискусійних у судовій практиці питань щодо особливостей розгляду цивільних справ з іноземним елементом, зокрема - щодо порядку виконання і процедури звернення з судовими дорученнями і клопотаннями до компетентних органів іноземних держав, щодо форми визначення даних звернень, щодо обов’язку здійснення та оплати перекладу судових документів, щодо судових витрат, пов’язаних з виконанням судових доручень та клопотань, звернених до компетентних органів іноземних держав та щодо строків виконання судами України іноземних судових доручень та клопотань.

“Питання оптимізації виконання міжнародних доручень не на останньому місці, тому що це допоможе нам зекономити наш час, ми будемо виконувати їх швидко, якісно, не буде переписки безкінечної, яка в нас відбувається. І тому є нагода обговорити важливі питання, які будуть стосуватися саме виконання міжнародних доручень”, - зауважила в.о. заступника начальника відділу міжнародного співробітництва по м. Києву та Київській області Ірина Малаш.

За її словами, найбільше в міжрегіональному управлінні працюють з виконанням іноземних доручень, аніж з відправленням відповідних доручень іноземній стороні.

Під час зустрічі учасники заходу обговорили моменти, які виникають при виконанні міжнародних доручень на підставі Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року та Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-