Національна доповідь про загальний стан криміногенної обстановки в Україні

Національна доповідь про загальний стан криміногенної обстановки в Україні

Укрінформ
27 жовтня, 14:00 - презентація на тему: “Національна доповідь про загальний стан криміногенної обстановки в Україні, про стан злочинності та протидії їй, а також про дотримання конституційних прав і свобод громадян на досудовому розслідуванні у 2020 році

Організатор:  Баганець О. В.

Учасники: Тарас Загородній - керуючий партнер Національної антикризової групи; Василь Вовк - експерт з питань воєнної безпеки, генерал-майор юстиції, к.юр.н., заслужений юрист України; Микола Голомша - екс-заступник Генпрокурора України; Валерій Підболячний - екс-заступник Голови Служби безпеки України – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю; Вадим Пікінер - голова ГО «Асоціація слідчих України», ГО «Спілка прокурорів України»; Григорій Остафійчук - генерал-майор, начальник Головного слідчого управління СБУ (до 31 травня 2019 року); Олег Березюк - експерт з міжнародних питань, юрист, колишній радник голови Служби зовнішньої розвідки України; Марина Ставнійчук - канд. юр. н., заслужений юрист України, голова ГО “За демократію через право”; Петро Стецюк - суддя Конституційного суду України (2006-2016 років); Олексій  Баганець - к. юр. н., засл. юрист України, державний радник юстиції 2 класу, екс-заступник Генпрокурора у 2000-2002, 2005-2006 та 2014-2015 роках, модератор.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Силовики та експерти підготували Національну доповідь про стан злочинності в країні

Група колишніх і нинішніх працівників силових відомств та експертів у галузі правоохоронної діяльності, вважаючи негативною ситуацію зі злочинністю в державі, підготувала Національну доповідь про стан правопорядку в Україні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив екс-заступник Генпрокурора у 2000-2002, 2005-2006 та 2014-2015 роках Олексій Баганець.

Анонсуючи доповідь, Баганець наголосив, що її автори не переслідували політичної чи будь-якої іншої мети, а лише, прагнули надати владі своє фахове бачення негативної в державі криміногенної ситуації.

“Метою було надати альтернативну, об’єктивну, незаангажовану інформацію про стан правопорядку в нашій державі. Аналіз ситуації направимо Генеральному прокурору, в Офіс Президента”, - зазначив Баганець.

За його словами, Національна доповідь складається з 55 сторінок і містить 6 розділів з найбільш важливих напрямків боротьби зі злочинністю.

“Це загальний стан злочинності й протидії їй, стан протидії організованій злочинності, стан і проблеми боротьби зі злочинами в сфері економіки, стан протидії корупційним кримінальним правопорушенням, про критичний стан правопорядку на дорогах України, стан дотримання конституційних прав громадян під час досудового розслідування”, - розповів екс-заступник Генпрокурора.

На думку фахівців у галузі боротьби зі злочинністю та корупцією, їхній аналіз і висновки мають допомогти владі вдатися до правильних рішень з викорінення цих негативних явищ.

До підготовки “Національної доповіді про загальний стан криміногенної обстановки в Україні, про стан злочинності та протидії їй, а також про дотримання конституційних прав і свобод громадян на досудовому розслідуванні у 2020 році (у порівнянні зі статистичними даними за 2013-2019 роки)”, зокрема, долучилися: Валерій Карпунцов - депутат ВР України VIII cкликання, екс-перший заступник Голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР України; Василь Вовк - експерт з питань воєнної безпеки, генерал-майор юстиції, заслужений юрист України; Микола Голомша - екс-заступник Генпрокурора України; Валерій Підболячний - екс-заступник Голови Служби безпеки України – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-