Media Literacy Week 2021. Анонс подій до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності в Україні

Media Literacy Week 2021. Анонс подій до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності в Україні

Укрінформ
25 жовтня, 13:30 - пресконференція на тему: «Анонс подій до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності в Україні»

Організатори: ФІЛЬТР. Національний проєкт з медіаграмотності при МКІП.

Учасники: Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики України; Джилліан МакКормак - директорка Internews в Україні; Мехрі Дракман - директорка програми "Мріємо та діємо", IREX; Ліана Хоровицька - керівниця проєктів у сфері свободи ЗМІ, координаторка проєктів ОБСЄ в Україні; Валерія Ковтун - керівниця національного проєкту з медіаграмотності ФІЛЬТР, модератор.

Коротко. Під час заходу відбудеться представлення проєктом ФІЛЬТР ініціатив до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності в Україні.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні розпочався тиждень медіа- та інформаційної грамотності

В Україні 25-29 жовтня проходитиме Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко під час пресконференції в Укрінформі.

«Сьогодні розпочинається Всесвітній тиждень медіаграмотності та інформаційної грамотності. Цього року він особливий, зокрема, і тим, що міністерство спільно з партнерами запустило наш флагманський проєкт з медіаграмотності «Фільтр». Ці зусилля протягом минулого року міністерство докладало для того, щоб вивести медіаграмотність на державний рівень, щоб вона стала важливою складовою державної інформаційної політики», - сказав Шевченко.

Керівниця національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр" Валерія Ковтун зазначила, що така ініціатива вже вдесяте проходить у всьому світі, тема цьогорічної -"Медіа- та інформаційна грамотність для суспільного блага". За її словами, “Фільтр” проведе кілька заходів у рамках Всесвітнього тижня медіа- та інформаційної грамотності в Україні.

Зокрема, 26, 28 та 29 жовтня пройдуть три тематичні дні у форматі онлайн дискусій, впродовж яких освітяни, представники медіа та бізнесу поділяться своїми найкращими проєктами та ідеями з просування медіаграмотності, боротьби з дезінформацією та розвитку критичного мислення аудиторій. Також 26 жовтня під час тематичного дня «Медіаграмотність та освіта» відбудеться презентація національного конкурсу «Репортер» у співпраці з UNICEF та Шведським посольством.

Вже 28 жовтня у місті Славутич відбудеться відкриття лабіринту з медіаграмотності «Не вір — перевір». Конструкція лабіринту — це інтерактивні кімнати, де в ігровому форматі можна пропрацювати навички медіаграмотності.

"Лабіринт медіаграмотності подорожуватиме регіонами наступні кілька місяців, його мета - через інтерактивний спосіб навчити людей основам медіаграмотності, пояснити, що таке інформаційна бульбашка, боти, тролі, які бувають маніпуляції в медіа", - розповіла директор програми "Мріємо та діємо" Мехрі Дракман.

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності відбуватиметься з 24 по 31 жовтня. Співорганізаторами цього року виступають ЮНЕСКО та Південна Африка.

МКІП запустило флешмоб з медіаграмотності

Національний проєкт Міністерства культури та інформаційної політики України "Фільтр" запустив флешмоб, у якому можна дізнатися рівень своєї медіаграмотності та виграти призи.

Про це повідомила керівниця національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр" Валерія Ковтун під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми вже запустили флешмоб у Фейсбуці #яфільтрую. Суть флешмобу досить проста, потрібно зайти на сайт "Фільтра" та пройти тест з медіаграмотності «Пропала грамотність». Він ... допомагає користувачам на побутовому рівні зрозуміти, чи достатній у них рівень критичного мислення, щоб ухвалювати зважені рішення", - розповіла Ковтун.

Результати тесту потрібно опублікувати на своїй Фейсбук сторінці з обов’язковим додаванням хештегу #яфільтрую. Наприкінці тижня медіаграмотності серед учасників розігруються подарунки.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 25-29 жовтня проходитиме Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-