Роботодавець, дружній до молоді: підсумки сертифікації та нагородження компаній

Роботодавець, дружній до молоді: підсумки сертифікації та нагородження компаній

Укрінформ
26 жовтня, 10:00 пресконференція на тему: “Роботодавець, дружній до молоді: підсумки сертифікації та нагородження компаній”

Організатори: Міністерство молоді та спорту України; ГО "Центр "Розвиток КСВ"; IREX Ukraine.

Учасники: Юлія Ткачук - заступниця директорки програми "Мріємо та діємо" IREX Ukraine; Тарас Деркач - координатор напрямку Career Hub, ГО «Центр «Розвиток КСВ»; Ірина Бєляєва - директорка Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України; Алла Зінченко - експертка Центр «Розвиток КСВ».

Коротко. Захід відбудеться з нагоди завершення пілотної програми сертифікації для компаній «Роботодавець, дружній до молоді» та нагородження компаній.

Сертифікація компаній/організацій «Роботодавець, дружній до молоді» реалізується у рамках програми “Мріємо та діємо” та має на меті заохочення роботодавців до впровадження політики, спрямованої на підтримку і розвиток молоді в компанії та поза її межами, а також суспільне визнання досвіду таких компаній.

На пресконференцію запрошуються представники медіа та компаній, яких цікавить корпоративна соціальна відповідальність та молодіжна політика.

Акредитація за тел.: 099-620-50-16 або e-mail: ok@csr-ukraine.org (Одарка Козак).

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Дев'ятеро українських працедавців отримали сертифікати як дружні до молоді

Сертифікати “Роботодавець, дружній до молоді” отримали 9 українських компаній.

Переможців нагородили під час прес-конференції в Укрінформі організатори проєкту з Міністерства молоді та спорту України, ГО "Центр "Розвиток КСВ", IREX Ukraine.

Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” за підтримки Міністерства молоді та спорту України та IREX в межах програми “Мріємо та діємо” та ініціативи “Пакт заради молоді - 2025” провели підсумки пілотної сертифікацію компаній «Роботодавець, дружній до молоді».

За результатами аудиту 9 роботодавців визнали дружніми до молоді. Сертифікатом рівня “С” нагородили Reikartz Hotel Group, Альфа-Банк Україна, Тернопільську міську раду, Укрзалізницю. Сертифікатом рівня “В” - Укртелеком, Goodvalley Ukraine, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Промавтоматика Вінниця. Сертифікатом рівня “А” - Coca-Cola HBC Ukraine.

Програма передбачає проведення аудиту компаній/організацій та сертифікацію за рівнями “А” (100-90 балів), “В” (89-70 балів), “С” (69-50 балів). Компанії/організації оцінювали за такими критеріями: корпоративна культура, політика найму та адаптації на робочому місці, умови праці, особистісне і професійне зростання молоді, зовнішні молодіжні проєкти.

Як запевнила директорка Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту Ірина Бєляєва, у міністерстві усіляко популяризуватимуть компанії-переможців.

“Для нас не є першочерговим просто працевлаштування молоді. Молодь - це гнучка й стресостійка категорія, якій знайти роботу легше, ніж іншим. Для нас важливо, щоб робота приносила не лише зарплату, а була можливістю для розвитку. Сьогодні з нами компанії, які створюють ці можливості. Молодь має шалений потенціал, тож давайте спільно допомагати розкрити цей потенціал. Ми готові зі свого боку сприяти вашій роботі, робити відомими вас. Але так само ми будемо надалі моніторити, як саме ви сприяєте розвитку молоді”, - сказала Бєляєва.

Заступниця директорки програми "Мріємо та діємо" IREX Ukraine Юлія Ткачук зазначила, що нині компанії конкурують між собою за талановиту молодь, для якої головним критерієм у виборі місця роботи є можливості для розкриття свого потенціалу.

“То як же компанії можуть стати дружніми до молоді? Основним мотивувальним чинником для молоді є навіть не зарплата, а можливість самореалізації. Сертифікація - це якраз не про “плюшки”, а про те, як компанія дає можливість розкрити свій потенціал. Сертифікація була розроблена у тісному діалозі з молоддю. Ці критерії важливі як для роботодавців, так і для молодих людей. Ми будемо долучатися і розповідати молоді про компанії, які мають цей сертифікат”, - сказала Ткачук.

Сертифікація компаній/організацій «Роботодавець, дружній до молоді» реалізується у рамках програми “Мріємо та діємо” та має на меті заохочення роботодавців до впровадження політики, спрямованої на підтримку і розвиток молоді в компанії та поза її межами, а також суспільне визнання досвіду таких компаній. Сертифікат дійсний 2 роки.

Сертифікацію проводить Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” і Career Hub у межах програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з " Будуємо Україну разом" (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-