Створено настільну гру для популяризації міфології України

Створено настільну гру для популяризації міфології України

Укрінформ
19 жовтня, 12:30 - презентація настільної гри для школярів “Чарівний світ. Джерело сили”, створеної для популяризації української міфології

Організатор: ГО “Чарівний світ ЮА”.

Спікер: Нік Лисицький - автор та керівник проєкту “Чарівний світ”.

Коротко. Команда проєкту Чарівний світ.UA, яка минулого року випустила мобільний додаток з українськими міфічними героями, створила оригінальну настільну гру «Чарівний світ. Джерело сили», яка має стати новим кроком у популяризації нашої міфології.

Це карткова гра, розрахована на дітей молодшого і середнього шкільного віку та сімейну аудиторію. За задумом творців, вона допоможе дітям та дорослим познайомитися з героями української міфології та цікаво провести час, відкриваючи їхні «суперсили».

Гру створено в рамках програми «Діти культури» за підтримки Українського культурного фонду. Перший тираж гри безоплатно розповсюджується серед вибраних шкіл з різних регіонів України.

Настільна гра «Чарівний світ. Джерело сили» створена за методологією едьютейнменту і виконуватиме не лише розважальну, а й освітню функцію. За допомогою спеціальних інформаційних карток з QR-кодами, гравці зможуть дізнатися більше про історії героїв та їх здібності, завітавши на сайт проєкту.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів проєкту.

Довідково. Чарівний світ UA - культурна ініціатива, яка вперше в історії України здійснює комплексну візуалізацію та діджиталізацію пантеону героїв української міфології.

Це стратегічний для культурного простору України проєкт, мета якого - збереження української міфології, включення її в національний та світовий культурний контекст, створення нових сенсів та змістів.

У 2020 році команда проєкту створила навчально-розважальний мобільний додаток з доповненою реальністю (AR), орієнтований на дитячу та підліткову аудиторію. Серед міфічних героїв, які з’явилися в додатку, - праукраїнські боги Перун, Велес, Сварог, карпатський персонаж Чугайстер, донецький підземний дух Шубін, казкові персонажі — Ох, Кобиляча Голова та інші (всього ― 20 персонажів).

Окрім настільної гри команда Чарівний світ UA вже працює над анімаційним серіалом з українськими міфічними героями, а також готує до видання інтерактивну книгу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на  YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора - Укрінформ - показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Для школярів створили настільну гру про українську міфологію

В Україні створили настільну гру для школярів “Чарівний світ. Джерело сили” для популяризації української міфології.

Нову гру презентував автор та керівник проєкту “Чарівний світ” Нік Лисицький на пресконференції в Укрінформі.

"Проєкт "Чарівний світ" розпочався ще минулого року. Завдяки підтримці Українського культурного фонду ми почали популяризувати українську міфологію. І власне мета проєкту - популяризація української міфології в Україні і у всьому світі", - розповів Лисицький.

Він нагадав, що минулого року в Україні вийшов мобільний додаток з доповненою реальністю «Чарівний світ.UA» для популяризації нашої міфології.

За його словами, цього року за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Діти культури» створено настільну гру, яка вже розповсюджується у школах України.

Настільна гра «Чарівний світ. Джерело сили» створена за методологією едьютейнменту і виконуватиме не лише розважальну, а й освітню функцію. За допомогою спеціальних інформаційних карток з QR-кодами гравці зможуть дізнатися більше про історії героїв та їх здібності, завітавши на сайт проєкту.

Карткова гра розрахована на дітей молодшого і середнього шкільного віку та сімейну аудиторію. За задумом творців, вона допоможе дітям та дорослим познайомитися з героями української міфології та цікаво провести час, відкриваючи їхні «суперсили».

""Чарівний світ. Джерело сили" - карткова гра, змагальна, сімейна, крім того, що вона розважає, вона ще й дозволяє вивчати українську міфологію граючись. Грати в неї можна від 2 до 6 гравців. Процес гри займає від 20 до 40 хвилин в залежності від кількості учасників. Гра достатньо проста, щоб нею можна було грати в будь-яких умовах: у школі, в групі продовженого дня, на канікулах, з батьками. Це досить зручна коробка, в якій є правила і набір карток - 103 картки", - розповів Лисицький.

Він наголосив, що настільна гра - це гра з оригінальною механікою і з українськими героями. "У самій грі весь контент український. Відповідно, це оригінальний український продукт, орієнтований на дітей, з яким можна гратися і взаємодіяти і таким чином знайомитися з українською культурою. Більше того, ми над цим працюємо і ми в це віримо, що вона буде популяризувати українську міфологію і в усьому світі, знайомити інші країни з нашими міфами і з нашими героями", - сказав керівник проєкту

Він розповів, що кожен герой має свою історію, характер, здібності та "суперсили". В настільній грі "Чарівний світ" кожен гравець має зібрати набір карт, який дозволить "розбудити силу" міфічних героїв.

За його словами, в рамках програми "Діти культури" перший тираж гри розповсюджується серед вибраних шкіл з усієї України для використання у навчальному процесі та під час позакласних занять.

"Кожна школа отримає безкоштовно примірник гри і може його використовувати в навчальному процесі", - додав він.

Окрім настільної гри, команда Чарівний світ UA вже працює над анімаційним серіалом з українськими міфічними героями, а також готує до видання інтерактивну книгу.

Чарівний світ UA - культурна ініціатива, яка вперше в історії України здійснює комплексну візуалізацію та діджиталізацію пантеону героїв української міфології.

Це стратегічний для культурного простору України проєкт, мета якого - збереження української міфології, включення її в національний та світовий культурний контекст, створення нових сенсів та змістів.

У 2020 році команда проєкту створила навчально-розважальний мобільний додаток з доповненою реальністю (AR), орієнтований на дитячу та підліткову аудиторію. Серед міфічних героїв, які з’явилися в додатку, - праукраїнські боги Перун, Велес, Сварог, карпатський персонаж Чугайстер, донецький підземний дух Шубін, казкові персонажі — Ох, Кобиляча Голова та інші (всього ― 20 персонажів).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-