Перепони на кордоні: митниця блокує сировину для виробництва добрив

Перепони на кордоні: митниця блокує сировину для виробництва добрив

Укрінформ
13 жовтня, 11:00 - пресконференція на тему: «Українська митниця незаконно блокує сировину для виробництва добрив»

Організатор: Громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Учасники: Денис Марчук - заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради; Віктор Фаркаш - співзасновник ТзОВ «Трікса»; Роман Ковальський - директор ТОВ «АГРОФІРМА НІБАС»; Анатолій Артеменко - член правління Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР); Володимир Трюхан - директор ТзОВ «Українська Агропромислова Група».

Коротко. Майже місяць український виробник рідких комплексних добрив (НПК) ТзОВ «Трікса» не може розмитнити партію сировини для виробництва добрив. З незрозумілих причин технічний моноамоній фосфат лабораторія митниці визнала не сировиною, а вже готовим добривом, яке потребує державної реєстрації в Україні. Цей висновок незрозумілий та абсурдний, оскільки компанія з 2018 року поставляє цю сировину з Китаю і до цього часу жодних проблем з її ідентифікацією не виникало.

Нині компанія «Трікса» зупинила виробництво добрив. Керівництво підприємства наголошує - подібна ситуація є критичною для українського ринку добрив, адже може призвести до того, що блокування імпорту сировини набуде глобального масштабу. Це, в свою чергу, «вдарить» по посівній кампанії та майбутньому врожаю.

Акредитація представників ЗМІ: press@uacouncil.org або за тел.: (050)-314-53-90.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Аграрії просять зупинити блокування на митниці сировини для виробництва добрив

Аграрії просять Державну митну службу розібратися, чому на митниці блокується сировина для виробництва добрив.

Про це в Укрінформі під час пресконференції «Українська митниця незаконно блокує сировину для виробництва добрив» сказав член правління Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Анатолій Артеменко.

"Вже місяць ми чекаємо добрив, і наша посівна компанія затримується. Я сподіваюсь, що керівництво державної митниці зверне увагу на цю проблему", - сказав Артеменко.

За його словами, багато аграріїв чекають на цю сировину, аби мати можливість почати посівну.

Напередодні Всеукраїнська аграрна рада повідомила, що одна з компаній вже понад місяць не може отримати свій товар.

На її думку, митна лабораторія припустилася помилки щодо зовнішнього вигляду товару та визначила його не як сировину, а як уже готове добриво, яке, у свою чергу, вимагає державної реєстрації в Україні.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-