Презентація Концепції розвитку стратегічних галузей промисловості України

Презентація Концепції розвитку стратегічних галузей промисловості України

Укрінформ
12 жовтня, 14:00 - пресконференція на тему: «Презентація Концепції розвитку стратегічних галузей промисловості України» 

Організатор:  ГО «Український інститут майбутнього».

Учасники: Володимир Пікузо - керівник програми «ВПК та оборона» Українського інституту майбутнього; Віктор Плахута - менеджер проєктів управління стратегії та розвитку ДК “Укроборонпром”; Дмитро Наталуха - голова комітету ВРУ з питань економічного розвитку.

Коротко. Українським інститутом майбутнього розроблена Концепція розвитку стратегічних галузей промисловості України.  Концепція презентована профільному комітету Верховної ради України і тепер виноситься на широке обговорення суспільства, представників промисловості та політиків. 

Таким чином, Український інститут майбутнього створює майданчик для обговорення найважливіших питань розвитку промисловості. Фундаментом такого майданчика стане саме Концепція розвитку стратегічних галузей промисловості. У цій концепції Інститутом запропоновано своє бачення критеріїв галузей промисловості, які мають бути визнані стратегічними для інтенсивного економічного розвитку та обороноздатності України. 

Метою Концепції є визначення переліку стратегічних галузей промисловості відповідно до сформованих критеріїв та переліку пріоритетних напрямів державної політики у сфері стратегічних галузей промисловості.

Експерти Інституту виходили з того, що не існує цілісного підходу щодо розвитку заявлених галузей промисловості, який би вирішив комплексно це питання шляхом застосування одного і того самого набору окремих регуляторних механізмів. Кожна галузь потребує власного підходу і стратегічного планування з визначеними практичними кроками.

Концепція стане підгрунтям для розробки нових та актуалізації наявних Державних цільових програм реформування та розвитку окремих галузей промисловості.

Підготовлений Інститутом проєкт Концепції розвитку стратегічних галузей промисловості України запропонований до обговорення між представниками великого бізнесу, політиками, державними діячами, представниками державної влади та місцевого самоврядування.

Акредитація представниківЗМІ: anna@ukrinform.com 

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на  YouTube-каналіУкрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційногоYouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умовидотримання авторських прав, встановленихканалом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора - Укрінформ - показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Український інститут майбутнього презентував Концепцію розвитку стратегічних галузей промисловості

Український інститут майбутнього (УІМ) презентував Концепцію розвитку стратегічних галузей промисловості України. Презентація відбулась в Укрінформі.

Cеред стратегічних галузей промисловості УІМ виокремив: авіабудування, військово-промисловий комплекс, космічну діяльність, виробництво на основі титану та магнію, переробку в агропромисловому комплексі, легку промисловість, машинобудівну, хімічну, електронну та радіоелектронну сфери.

Крім того, експерти Інституту визначили два головних інструменти впливу на економічну політику - інструмент втручання у ринковий процес (наприклад, субсидії, тарифи, податки) та безпосереднього внеску держави (надання державою послуг, активів тощо), які, своєю чергою, розділили на 5 пріоритетних напрямків: продукти та послуги, ринки капіталів, ресурси, ринок праці та технології.

Під час розробки концепції фахівці виходили з того, що не існує цілісного підходу до розвитку зазначених галузей промисловості, який би передбачав застосування одного і того самого набору окремих регуляторних механізмів. Кожна галузь потребує власного підходу і стратегічного планування з визначеними практичними кроками.

«Ми усвідомлюємо, наскільки глибоко може зайти економічна криза в державі, якщо наша країна не буде вживати дієвих заходів регулювання економіки. Наразі ми повинні йти від методів економічної пропаганди, яка панує в інформаційному просторі, та створювати власні майданчики для фахового обговорення», - пропокментував керівник програми «ВПК та оборона» УІМ Володимир Пікузо.

За його словами, Концепція, яку вже презентовано профільному комітету Верховної Ради, має стати підґрунтям для розробки нових та актуалізації наявних Державних цільових програм реформування та розвитку окремих галузей промисловості.

«Представники великого бізнесу, політики, державні діячі та органи місцевого самоврядування запрошені до участі в нашій дискусії», - додав Пікузо.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 22 липня 2020 року утворив новий орган – Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості на чолі з Олегом Уруським.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-