Громадськість відстоює права трудового колективу заводу “Більшовик” ( АТ “ПКМЗ”)

Громадськість відстоює права трудового колективу заводу “Більшовик” ( АТ “ПКМЗ”)

Укрінформ
12 жовтня, 14:00 - пресконференція на тему: “Громадськість відстоює права трудового колективу заводу «Більшовик» (АТ “ПКМЗ”)”

Організатор: ГО “Вибачте, що живі”.

Учасники: Данило Турчин - ветеран АТО, голова ГО "Вибачте, що живі"; Олександр Кочетков - експерт оборонного сектору; представники правозахисників та громадськості щодо долі підприємства ПКМЗ (колишній завод «Більшовик»).

До участі запрошений: Дмитро Сенниченко - голова Фонду державного майна України.

Коротко. Під час заходу будуть озвучені проблеми, виклики і показові зразки безправності трудових колективів перед чиновниками, зацікавленими у руйнуванні виробництв на прикладі ПКМЗ (“Більшовик”), а також окреслені шляхи вирішення таких проблем:

- чиновники і вищі профільні органи не захищають великі трудові колективи, якщо мають корупційну зацікавленість від інвесторів;

- доля підприємства ПКМЗ і трудового колективу передбачувана – чиновники зацікавлені у штучному доведенні його до банкрутства і продажу під забудову, а тому докладають усіх зусиль для його ліквідації;

- після руйнації заводу сотні фахівців поставлять у такі умови, за яких вони самі будуть змушені звільнитися;

- водночас обладнання заводу розпилюється на металобрухт та вивозиться таємно з території.

На пресконференції буде продемонстровано сценарій подальшої долі підприємства ПКМЗ та його трудового колективу після приватизації на прикладі подібних кейсів з іншими підприємствами, які передавалися в управління Фонду Держмайна.

Організатори пресконференції ставлять за мету поінформувати громадськість про проблеми трудового колективу заводу "Більшовик" та підприємства загалом, яке наразі підлягає фізичному знищенню. Активні і небайдужі громадяни мають безліч важелів впливу на чиновників, щоб змусити їх діяти в інтересах людей.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-