Впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів

Впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів

Укрінформ
8 жовтня, 10.00 - круглий стіл на тему: “Щодо впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів (БПЛА)”

Організатори: «Укрінформ» (Головна редакція "Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки"); Міністерство оборони України.

Учасники: Юлій Гере - заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Сергій Згурець - Defense Express; Артем В'юнник - НВП "Атлон Авіа"; Микола Курило - ТОВ "Укрспецсистемс"; Сергій Данилюк - ТОВ "Укрспецсистемс"; Іван Кириченко - Конструкторське бюро «ROBOTICS»; Микола Мішкін - ТОВ «TEMERLAND Military Solutions»; Сергій Павлов - ТОВ «Глобал Дайнемікс»; Катерина Оверченко - ТОВ «Глобал Дайнемікс»; Роман Шеленг - Конструкторсько-виробниче підприємство «Українська бронетехніка»; Олексій Цебро - ТОВ UADCOM; Артем Молчанов - ГО “Аеророзвідка”; Вадим Юник - ГО “Аеророзвідка”; полковник Володимир Коваль - Генеральний штаб Збройних сил України; полковник Сергій Галушко - Директорат політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України; підполковник Юрій Радченко - Директорат політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України; полковник Євгеній Карягін - Директорат політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України; підполковник Павло Поздняков - Директорат політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України; Андрій Граждан - Директорат політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України; Олександр Швець - Головна інспекція Міністерства оборони України; Ігор Романенко - Центральний науково-дослідний інститут озброєння і військової техніки ЗС України; полковник Дмитро Пекарєв - Секція з оборонних проблем Міністерства оборони України при Президії Національної академії наук України; полковник Сергій Комар - Управління забезпечення розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України; підполковник Дмитро Дейнеко - Управління забезпечення розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України; полковник Микола Сень - Воєнно-наукове управління Генерального штабу Збройних Сил України; полковник Борис Москалик - Воєнно-наукове управління Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Микола Гречка - Воєнно-наукове управління Генерального штабу Збройних сил України; підполковник Володимир Дмитрук - Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова; полковник Владислав Шостак - Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України; полковник Веніамін Садовніков - Головне управління доктрин та підготовки Генерального штабу ЗС України.

Коротко. Під час круглого столу будуть продемонстровані дослідні зразки наземних роботизованих систем військового призначення.

Питання до обговорення:

- еволюція збройного протиборства та технологій як чинники впровадження роботизованих систем та БПЛА;

- висновки з досвіду застосування роботизованих систем та БПЛА у збройних конфліктах сучасності;

- діяльність провідних країн світу щодо забезпечення збройних сил сучасними роботизованими системами та БПЛА;

- потенціал підприємств ОПК України щодо впровадження інноваційних технологій та створення роботизованих систем та БПЛА;

- стан та перспективи діяльності органів військового управління та науково-дослідних установ в системі Міністерства оборони України щодо створення умов для забезпечення військ (сил) сучасними роботизованими системами та БПЛА;

- пошук сучасних форм та механізмів реалізації (супроводження) проєктів, у т. ч. щодо державно-приватного партнерства, які можуть прискорити отримання військами (силами) роботизованих систем та БПЛА.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У ЗСУ покладаються на роботизовані комплекси та БПЛА у веденні бойових дій - Генштаб 

В українській армії покладаються на розробку інноваційних технологій не лише для ведення бойових дій на сході країни, але й для відбиття широкомасштабної агресії.

Про це заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимир Коваль під час круглого столу в Укрінформі на тему: “Щодо впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів (БПЛА)”.

Коментуючи діяльність вітчизняних розробників і виробників інноваційної бойової техніки, Коваль висловив сподівання, що з її допомогою можна буде відбити навіть широкомасштабну агресію.

“Ми очікуємо отримати продукцію, яка відповідатиме найкращим практикам провідних країн світу не тільки для ведення бойових дій на сході нашої держави, але й для відбиття широкомасштабної агресії”, - сказав він.

При цьому заступник начальника Генштабу зазначив, що Міноборони активно співпрацює з вітчизняними розробниками щодо випробувань та вдосконалення цієї техніки.

“Підприємці-виробники часом бачать, що їхні зразки не відповідають деяким вимогам, які ми висуваємо, але шляхом перевірки, проведення відомчих, кваліфікаційних та інших видів випробувань ми прагнемо отримати потрібну продукцію. Також залучаємо зразки до навчань у тих фазах, де це можливо, й прописуємо варіанти, сценарії їхнього застосування”, - сказав Коваль.

За його словами, інноваційні розробки уніфікуються з іншими зразками, впроваджуються в автоматизовану систему бойового управління, радіоелектронний захист.

На круглому столі, зокрема, обговорювався потенціал підприємств ОПК України щодо впровадження інноваційних технологій та створення роботизованих систем та БПЛА.

Половина потенціалу роботизованих систем у ЗСУ не використовується - виробник

Половина потенціалу високотехнологічних вітчизняних розробок військової техніки не використовується через слабку підготовку особового складу Збройних сил України.

Таку думку висловив директор НВП "Атлон Авіа" Артем В'юнник під час круглого столу в Укрінформі.

“У зоні ООС працювали з усіма підрозділами, які там перебувають. Ефективність застосування навіть тих модифікацій, які зараз є, не більше 50%”, - наголосив він.

На думку виробника, необхідно поліпшити підготовку у військових вишах офіцерів, які працюватимуть з роботизованими системами.

“Слід працювати над ефективним застосуванням і над навчанням операторів. Роботизовані системи складні. Має бути мотивація установ, які займаються навчанням. Бо це величезна складова ефективного застосування автоматизованих систем”, - зазначив директор підприємства.

НВП "Атлон Авіа" є виробником безпілотного авіаційного комплексу А1-СМ "Фурія", призначеного для проведення тактичної повітряної розвідки й коригування артилерії в будь-який час доби.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-