Презентація циклу документальних програм «Крим. 25 років боротьби за Україну»

Презентація циклу документальних програм «Крим. 25 років боротьби за Україну»

Укрінформ
13 жовтня, 11:00 - Презентація циклу документальних програм «Крим. 25 років боротьби за Україну»

Організатори: Команда проєкту «Крим. 25 років боротьби за Україну».

Учасники: Ібрагім Сулейманов - автор ідеї, режисер та ведучий, модератор; Дементій Білий - сценарист; Рустам Авдєєв - керівник проєкту; Рефат Чубаров - народний депутат України III—V скликань, VIII скликання, Голова Меджлісу кримськотатарського народу; Олег Бажан - кандидат історичних наук, старший науковий співробітник відділу історії державного терору радянської доби Інституту історії України НАН України.

Коротко. «Крим. 25 років боротьби за Україну» - цикл, що складається з 25-ти документальних програм про політичну історію Криму та про те, як саме Крим наповнювався українським змістом з перших років незалежності України і до сьогодення.

Документальні програми створені за архівними матеріалами та спогадами безпосередніх учасників подій. Випущено дванадцять серій з 1991 по 2002 рр.

Програми виготовлені за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора - Укрінформ - показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі представили цикл документальних фільмів «Крим. 25 років боротьби за Україну»

В Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" презентовано цикл документальних фільмів "Крим. 25 років боротьби за Україну", що розповідає про те, як півострів наповнювався українським змістом і чому сталася російська окупація.

Про мету проєкту розповів автор ідеї і режисер фільмів Ібрагім Сулейманов, передає кореспондент Укрінформу.

"Про що наш проєкт і про що ми намагалися розповісти в наших фільмах? "Крим. 25 років боротьби за Україну" - це цикл документальних програм про політичну історію Криму, про те, як ця територія наповнювалася українським змістом, як проходили політичні процеси в Криму, про те, як ми опинилися в тій ситуації, яка є сьогодні», - сказав Сулейманов.

За його словами, автори серії документальних фільмів намагалися показати глядачеві, що тимчасова окупація Криму - це не раптовий результат, а підсумок "системної політичної, культурної, соціальної окупації Росією українського півострова протягом усіх років незалежності, з 1991 року".

Крім того, зазначив Сулейманов, творці документального циклу спробували знайти відповіді на питання чому Росія так наполегливо намагається видавити представників кримськотатарського та українського народів з теренів Криму, чому країна-окупант бачить свою загрозу в кримських татарах і чому українське слово і свобода слова придушується в Криму.

В цілому, підкреслив ініціатор ідеї, метою проєкту було створення якісних документальних фільмів саме про політичну історію Криму.

Як сказав Сулейманов, програми даного циклу створені за архівними матеріалами та спогадами безпосередніх учасників подій - лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, першого командувача ВМС України Бориса Кожина, народного депутата України багатьох скликань Юрія Кармазіна, політика Романа Безсмертного і багатьох інших.

Велика частина фільмів документального циклу "Крим. 25 років боротьби за Україну" створена за підтримки Українського культурного фонду.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-