“Багряний Хрест”. Презентація ветеранської нагороди

“Багряний Хрест”. Презентація ветеранської нагороди

Укрінформ
30 вересня, 11:00 - пресконференція на тему: “Презентація ветеранської нагороди “Багряний Хрест”

Організатор: ГО “Простір можливостей”.

Учасники: Оксана Коляда - керівник проєктів ГО “Простір можливостей”; Антон Колумбет - ветеран російсько-української війни, координатор зі зв’язків із ветеранською спільнотою ГО “Простір можливостей”; Ігор Марі - ветеран російсько-української війни, голова "Муніципальної варти" Києва; Ольга Гальченко - військова волонтерка, представниця Міжнародного фонду «Відродження»; Яна Холодна - представник ГО “Простір можливостей”, модератор.

Коротко. Відзнака “Багряний Хрест” - це перший в історії України елемент “зворотного зв’язку” від об’єднань учасників бойових дій до українського суспільства. Запровадження цієї відзнаки ініційовано групою ветеранів, волонтерів та громадських активістів задля гідного та належного відзначення заслуг конкретних особистостей та організацій, об'єднань, які зробили вагомий внесок у розвиток ветеранської спільноти, боротьби за Україну, просуванні патріотичного порядку денного в нашій країні та продовжують працювати у цьому напрямі. Нагороду розроблено спільно з Інститутом національної пам'яті, чиї фахівці послуговувалися архівами та історичними довідками щодо традиційних відзнак борців за Україну різних сторіч.

Під час пресконференції спікери детальніше розкажуть про нагороду, склад і діяльність Наглядової ради та оргкомітету.

Вручення нагороди відбуватиметься щорічно. І вперше відбудеться 8 жовтня 2021 року в Маріуполі, під час Всеукраїнського заходу “Діалог: ветерани-громада”.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Ветерани відзначатимуть гідних представників суспільства “Багряним Хрестом”

У Києві представили ветеранську нагороду “Багряний Хрест”, якою учасники бойових дій відзначатимуть тих, хто їх підтримує в українському суспільстві.

Нагороду в Укрінформі представило ГО “Простір можливостей”.

Як розповіли ініціатори відзнаки, “Багряний Хрест” - це перший в історії України елемент “зворотного зв’язку” від об’єднань учасників бойових дій до українського суспільства. Нагороду розроблено спільно з Інститутом національної пам'яті, чиї фахівці послуговувалися архівами та історичними довідками щодо традиційних відзнак борців за Україну різних сторіч.

“Це громадська заохочувальна відзнака, яку ветерани як спільнота вручатимуть тим людям, які багато корисного зробили для ветеранів та України. Ми розробили цю нагороду у співпраці з Інститутом національної пам’яті. Візуально вона повторює геральдичні принципи українських національно-визвольних змагань від козацьких часів до УНР”, - розповів ветеран російсько-української війни, координатор зі зв’язків із ветеранською спільнотою ГО “Простір можливостей” Антон Колумбет.

Запровадження цієї відзнаки ініційовано групою ветеранів, волонтерів та громадських активістів задля гідного та належного відзначення заслуг окремих особистостей та організацій, об'єднань, які зробили вагомий внесок у розвиток ветеранської спільноти, боротьби за Україну, просуванні патріотичного порядку денного в країні та продовжують працювати у цьому напрямі.

“Це буде нагорода для лікарів, юристів, для директорів заводів, які беруть на роботу ветеранів, для хірургів, які оперують ветеранів. Варіантів насправді може бути безліч. Але це насамперед для тих, хто допомагає й підтримує ветеранів. А ветеранська спільнота цим показує, що вона може не лише щось отримувати, але й віддавати”, - наголосила військова волонтерка, представниця Міжнародного фонду «Відродження» Ольга Гальченко.

У ветеранській спільноті вважають, що настав час подякувати суспільству за його підтримку й участь у долі захисників України, зазначив ветеран, голова "Муніципальної варти" Києва Ігор Марі.

“Я тішуся з того, що ми еволюціонували як ветеранська спільнота настільки, щоб почати дякувати тим, хто для нас зробив щось гарне й добре та допомагає адаптуватися до мирного життя”,- сказав він.

Організатори розповіли, що рішення про нагородження ухвалюватиме наглядова рада, яка складатиметься з авторитетних у суспільстві представників ветеранської спільноти та громадського сектору. Найближчим часом стартує веб-портал нагороди, куди можна буде подавати пропозиції щодо номінацій і персоналій зі зворотнім зв’язком.

“Ви отримаєте зворотній зв’язок від команди, яка опрацьовуватиме всі дані, подаватиме до наглядової ради, повідомлятиме вам про формат голосування в електронному вигляді аж до затвердження наглядовою радою”, - сказала керівник проєктів ГО “Простір можливостей” Оксана Коляда.

Як повідомили організатори, вручення ветеранської нагороди “Багряний Хрест” відбуватиметься щорічно. Вперше нагородження пройде 8 жовтня 2021 року в Маріуполі під час Всеукраїнського заходу “Діалог: ветерани-громада”.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-