Чи легко відповідати статусу малої культурної столиці та чому маленький Славутич став місцем креативних подій

Чи легко відповідати статусу малої культурної столиці та чому маленький Славутич став місцем креативних подій

Укрінформ
23 вересня, 15:00 - пресконференція топ-менеджменту міста Славутича на тему: “Чи легко відповідати статусу малої культурної столиці та чому маленький Славутич став місцем креативних подій”

Організатор: відділ культури, національностей та релігій Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області за підтримки Українського культурного фонду.

Учасники: Юрій Фомічев - міський голова міста Славутича; Ніна Баришевська - начальниця відділу культури, національностей та релігій Славутицької міської ради; Ніна Єрьоміна - директорка ПДМ, директорка фестивалю «Золота осінь Славутича»; Арина Старовойтова - директорка КП «Агентство регіонального розвитку»; Віктор Гріза - радник міського голови з питань культури та туризму.

Коротко. Захід присвячено першим результатам та висновкам проєкту, який реалізується за допомогою Українського культурного фонду, «Славутич: ось [to beⁱ] країна!».

Очікується сюрприз від гостей міста, учасників міжнародного фестивалю юних медійників ЗОСя колективу «GE-FOLK» з Грузії.

Питання до обговорення:

Чому Славутич отримав статус малої культурної столиці та як привабити до маленького міста митців світового масштабу?

Чи справді культура та креативні економіки сприяють зростанню економіки та зміні світогляду – досвід Славутича.

Не хлібом єдиним: чому місто інвестує і в культуру? Навіщо місту атомників новий інноваційний музей сучасного мистецтва?

Які культурні події вже відбулися, які інсайди й результати отримало місто, а які ще плануються.

Довідково. Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

Акредитація для ЗМІ до 22.09.2021 до 18-00: https://forms.gle/6on1HAGnRtZS9xoN7

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Місто Славутич вважає своїм пріоритетом розвиток креативних індустрій - мер

“Мала культурна столиця-2019” й місто-супутник Чорнобильської АЕС Славутич переосмислює себе після зупинки ЧАЕС і вважає одним зі своїх пріоритетів розвиток креативних індустрій.

Про це заявив міський голова міста Славутича Юрій Фомічев на пресконференції в Укрінформі на тему: “Чи легко відповідати статусу малої культурної столиці та чому маленький Славутич став місцем креативних подій”.

“Славутич перевинаходить себе після зупинки Чорнобильської АЕС, і сьогодні ми вже не є містом-супутником діючої електростанції. Звичайно, ЧАЕС лишається нашим головним підприємством - це 40% надходження до бюджету міста, але водночас це не 98%, як було в 2000 році. Це означає, що ми йдемо шляхом багатовекторної економіки, надаючи перевагу розвитку малого й середнього підприємництва. Цього року Славутич затвердив новий план стратегічного розвитку, де є абсолютно окремий розділ про розвиток культурних подій”, - зазначив Фомічев.

Він нагадав, що місто перемогло в конкурсі “Мала культурна столиця-2020”, але всі заходи через карантинні обмеження було перенесено на наступний рік. Та на думку мера Славутича, це навіть пішло на користь місту.

“Ковідні роки внесли свої корективи і нам непросто, але це точно йде нам на користь, і ми готуємось до великого прориву в напрямку креативних індустрій в Славутичі. Навіщо це місту енергетиків, посткатастрофи, місту-супутнику Чорнобильської АЕС? Я вважаю, що Славутич найбільше відображає культурний розвиток і традиції саме завдяки тому, що місто колись будували 8 колишніх республік, а зараз незалежних країн, і вони залишили тут свою культуру через свою архітектуру. А архітектура — це наша філософія життя”, - наголосив Фомічев.

Як повідомлялося, у 2019 році УКФ започаткував програму, яка покликана стимулювати почуття приналежності членів територіальних громад до їх спільного культурного простору, сприяти розвитку культурного туризму та підтримці місцевих культурних ініціатив. Також ця конкурсна програма відкриває можливість для українських міст встановлювати партнерство з європейськими культурними столицями та у майбутньому претендувати на статус Культурної столиці Європи.

Першими переможцями програми стали Маріуполь, що здобув статус «Велика культурна столиця», та Славутич, що отримав статус «Мала культурна столиця». Міста мали реалізовувати свої проєкти протягом 2020 року, але через епідемію коронавірусної хвороби COVID-19 УКФ ухвалив рішення про перенесення всіх заходів на 2021 рік.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-