Кожен із нас Анатолій Штефан

Кожен із нас Анатолій Штефан

Укрінформ
21 вересня, 14:00 - брифінг ветеранів, представників громадськості, військовослужбовців ЗСУ на тему: “Кожен із нас Анатолій Штефан”

Організатор: Міжнародний центр протидії російській пропаганді.

Учасники: Анатолій Штефан - полковник Збройних сил України; Юрій Кочевенко - ветеран, директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді; Мирослав Гай - ветеран, волонтер, голова БФ “Мир і Ко”; Масі Найєм - адвокат.

Коротко. Кремль та його посіпаки вчиняють зухвалі цинічні атаки на військових, патріотів з метою підриву довіри до Збройних сил України та держави в цілому. Яскравим прикладом є судовий позов проти полковника ЗСУ Анатолія Штефана, інспірований проросійськими силами.

Ми розцінюємо цю атаку як напад на кожного із нас, кожного, хто захищав і захищає свою державу, хто постав проти “руського міра”, кожного, хто обирає Україну. Сьогодні кожен із нас Анатолій Штефан!

Запрошуємо журналістів та представників громадськості! Ваша підтримка для нас сьогодні важлива.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Полковник ЗСУ судитиметься з блогеркою, яка образила Україну

Полковник Збройних сил України Анатолій Штефан подає зустрічний позов до української блогерки Таїсії Маламан, яка у січні 2021 року виклала у соцмережах провокативний відеоролик антиукраїнського характеру.

Про це повідомив сам Штефан та його адвокат на пресконференції в Укрінформі.

“Як громадянин України, а не як військовослужбовець, я подаю зустрічний позов про відшкодування моральної шкоди, завданої мені даною особою. Я проситиму суд задовольнити позов у розмірі 300 тисяч гривень. У разі задоволення позову я перерахую 100 тисяч як благодійну допомогу на Головний шпиталь Міністерства оборони, 100 тисяч на Благодійний фонд “Повернись живим”, 99 999 гривень на Благодійний фонд “Таблеточки” і 1 гривню позивачу”, - сказав Штефан.

Адвокат офіцера Масі Найєм повідомив, що позов подається у зв’язку з недостовірними даними про Штефана, які 20 січня 2021 року Маламан виклала на відеохостингу Youtube.

“А саме за фрази: “офіцер ЗСУ воює з мирним населенням”, “розмістив фотоколаж, де помістив моє усміхнене обличчя на фоні Алеї Героїв Небесної Сотні”, “весь шквал цього негативу визвав наш герой Штірліц, сфальсифікувавши матеріали”, “заради власної вигоди, заради хайпу Штірліц публікує це відео у всіх соцмережах, розсилає всім ЗМІ. Такі висловлювання порушують право на недоторканність честі та гідності та дискредитують репутацію полковника ЗСУ”, - прокоментував Наєм.

За словами адвоката, позовними вимогами проситимуть визнати цю інформацію недостовірною, спростувати її та відшкодувати завдану моральну шкоду.

Тим часом, як вважає директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрій Кочевенко, ця історія є яскравим прикладом гібридної війни РФ та її агентів впливу в середині країни проти України.

“Зухвало й нахабно проросійські сили, прикриваючись дівчиною, особисто проти якої жоден з нас нічого не має, фактично атакують Збройні сили України, довіру суспільства до них. Тут є всі ознаки інформаційної операції, яка ведеться країною-агресором проти України”, - наголосив Кочевенко.

Організатори пресконференції нагадали, що у січні цього року у соцмережі Тік Ток було поширено знятий на Майдані Незалежності відеоролик, в якому Маламан відповідає на запитання “Україна чи Росія?”. Дівчина з яскравими емоціями й сміхом відповіла “Росія”. Це відео було підписано “А яка ваша улюблена країна?”

Коли Штефан побачив це відео, він розмістив у себе на сторінці його фрагмент і поцікавився у підписників, чи хтось знає цю особу. А коли з’ясував, то оновив інформацію в постах.

Згодом відео з мережі було видалене.

Штефан робив ще пару нових дописів, в яких, зокрема, повідомив про співпрацю Маламан із відомими брендами — Алло, Боржомі, Прометеус. Згодом ці компанії відмовилися від співпраці з Маламан.

Після цього Маламан записала одне відео виправдання, в якому намагалася пояснити, що це непорозуміння. Але надалі змінила риторику й записала відео в стилі російської пропаганди про те, що її життю загрожує страшна небезпека і що “її кров буде на руках Збройних сил України”.

Блогерка подала до суду на Штефана. За її словами, інформація, яку поширює військовий, «сфальсифікована й завідомо неправдива».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-