До 120-річчя художника Миколи Глущенка. Презентація книги, фільму та виставки робіт

До 120-річчя художника Миколи Глущенка. Презентація книги, фільму та виставки робіт

Укрінформ
20 вересня, 13:30 - пресконференція на тему: «До 120-річчя художника Миколи Глущенка. Презентація книги, фільму та виставки робіт»

Організатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради; Товариство з обмеженою відповідальністю «Видавництво «Саміт-Книга».

Учасники: Роман Лелюк – директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради;  Іван Степурін - директор видавництва, модератор. Станіслав Стеценко - письменник, автор книги «Пейзажист»; Володимир Бульба - голова наглядової ради ГО «Громадська рада з питань культури та спорту України»; Валерія Іваненко - директор продашн-компанії «Самміт-фільм»; Арсен Гаврилець - продюсер фільму «Микола Глущенко»; Владислав Вакуленко - письменник, співвласник “Vakulenko art consulting”, власник ”Vakulenko gallery”, член наглядової ради Нацiональний музей «Київська картинна галерея»; Сергій Куліда - письменник, журналіст, секретар НСПУ, головний редактор газети "Літературна Україна".

Коротко. Пресконференція приурочена до 120-річчя українського художника Миколи Глущенка. Творчі люди, художники, письменники (автор роману «Пейзажист»), творці документального фільму та організатори виставки робіт Миколи Петровича зберуться разом, щоб згадати життя та діяльність великого художника, а також розповісти про нову книгу, фільм та виставку.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві до 120-річчя художника Миколи Глущенка видали книгу та знімуть фільм

У Києві до 120-річчя українського художника Миколи Глущенка презентували книгу "Пейзажист", планується також провести виставку та зняти документальний фільм про художника.

Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі директор видавництва «Саміт-книга» Іван Степурін.

"17 вересня виповнилося 120 років від дня народження видатного українського художника, розвідника Миколи Глущенка. До цієї дати у нашому видавництві вийшла книга відомого українського письменника Станіслава Стеценка про життя і діяльність цієї людини", - сказав Степурін.

Своєю чергою директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради Роман Лелюк зазначив, що до кінця року книга "Пейзажист" буде доступна у всіх публічних бібліотеках Києва.

"Я радий, що цього року видавнича рада при Департаменті суспільних комунікацій підтримала цей проєкт - книгу про Миколу Глущенка. Тут розкриті цікаві факти його біографії, його життя. Хтось його знає в першу чергу як художника, як автора більш як 10 тисяч художніх творів - це і пейзажі, і портрети, натюрморти. Хтось його знає, як геніального розвідника", - сказав Лелюк, зауваживши, що внесок Глущенка - і культурний, і військовий - важко переоцінити.

Письменник, член наглядової ради Нацiонального музею «Київська картинна галерея» Владислав Вакуленко повідомив, що до 120-річчя від дня народження Миколи Глущенка у Києві організують виставку його робіт.

"Ми зараз збираємося робити великий проєкт, безпосередньо разом з книгою. Максимально хочемо підібрати роботи у збірках приватних колекціонерів, з музеїв, ті речі, які будуть безпосередньо зроблені по книзі. Такий проєкт, я думаю, робиться в Україні вперше", - зазначив Вакуленко.

За його словами, попередньо виставку планують відкрити у листопаді.

Про зйомки документального фільму про Миколу Глущенка розповів продюсер Арсен Гаврилець. "Станом на сьогодні ми отримали підтримку з Держкіно для зйомки документального фільму "Людина, що хотіла розфарбувати світ". Сказати, що фільм про біографію, мабуть, буде мало... Основною ідеєю є аналіз його полотен психологами, фахівцями з художнього мистецтва", - сказав він.

Микола Глущенко - український художник, народний художник України (1944), лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка (1972).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-