Осінній порядок денний Верховної Ради: чого очікувати малому бізнесу

Осінній порядок денний Верховної Ради: чого очікувати малому бізнесу

Укрінформ
15 вересня, 11:00  - круглий стіл на тему: «Осінній порядок денний Верховної Ради: чого очікувати малому бізнесу»

Організатор: Національна організація роздрібної торгівлі.

Учасники: Микола Ганул - голова правління Національної організації роздрібної торгівлі; Борис Кушнірук - голова Експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру; Олексій Кущ - економіст; Максим Джигун - політичний експерт, керівник консалтингової компанії Good Politics;  Анна Лачихіна - модератор.

Коротко. Експерти обговорять економічний та політичний порядок денний нового сезону у Верховній Раді, а також поділяться своїм аналізом та міркуваннями щодо регуляторних пропозицій народних депутатів, що стосуються малого підприємництва в Україні.

Акредитація представників ЗМІ:  alachykhina@gmail.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Збільшення податкового навантаження на малий і середній бізнес вдарить по економіці - експерти

Збільшення податкового навантаження на малий і середній бізнес призведе до зменшення надходжень до бюджету, скорочення робочих місць і породить нелегальну торгівлю.

Таку думку висловили експерти на круглому столі в Укрінформі на тему: «Осінній порядок денний Верховної Ради: чого очікувати малому бізнесу».

Економіст Олексій Кущ звернув увагу, що зараз на розгляді Верховної Ради є чимало законопроєктів, спрямованих на регулятивні обмеження підакцизних товарів, що в умовах кризової економіки є неприйнятним.

“Особливий акцент у політиці держави має бути максимально спрямований, щоб підтримувати паростки зростання економіки і зберігати ті “дійні корови” бюджету, які його наповнюють. Замість цього парламент буквально завалений токсичними законопроєктами, які замість того, щоб стимулювати прозорість ринку підакцизних товарів, запроваджують різні регулятивні, нормативні обмеження, які неприйнятні в умовах кризи”, - наголосив Кущ.

Голова правління Національної організації роздрібної торгівлі Микола Ганул зазначив, що збільшення податкового навантаження акцизної групи товарів, якою в основному й торгує малий і середній бізнес, навпаки зменшить бюджетні надходження і тінізує ринок.

“Невиважена політика щодо податкового навантаження акцизної групи товарів призведе до нелегальної торгівлі. Контрабанда в 2021 році збільшилася до рекордних 16% за 30 років незалежності України. Це впливає на ринок, на бюджетні надходження. Збільшення акцизного податку насправді має зворотній ефект, це призводить до недоотримання ПДВ, ЄСВ, зменшення робочих місць.

Як зазначив голова Експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центр Борис Кушнірук, слід зменшити податкове навантаження на малий і середній бізнес, оскільки він забезпечує країну робочими місцями.

“Слід максимально зменшити податкове навантаження на малий і середній бізнес, в усьому світі не він формує основну базу податкових надходжень. Його завдання забезпечити робочими місцями й доходами найманих працівників та їхні родини. Коли ті потім купують товари й послуги, саме тоді вони сплачують податок - це ПДВ та акциз. Тому прямі податки для малого та середнього бізнесу мають бути мінімізовані”, - переконаний Кушнірук.

Учасники круглого столу вважають, що регуляторні законодавчі ініціативи щодо малого і середнього бізнесу як реального сектору економіки негативно вплинуть на економічну ситуацію та наповнення бюджету.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-