Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії

Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії

Укрінформ
14 вересня, 12:30 - круглий стіл на тему: «Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії»

Організатор: Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР).

Учасники:  Валентин Бадрак - директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, модератор заходу; Олександр Грузевич - т.в.о. начальника штабу - заступник Командування Сухопутних військ Збройних Сил України (СВ ЗСУ), бригадний генерал; Владислав Бельбас - генеральний директор КВП «Українська бронетехніка» (тактичні платформи, міномети); Сергій Данилюк - технічний керівник ТОВ «Укрспецсістемс» (ударні безпілотні авіаційні комплекси); Іван Кириченко - генеральний конструктор, заступник директора КБ «Роботікс» (наземні роботизовані комплекси); Оксана Врублевська - директор НВК «Клівер» (підводні роботи, мінно-торпедне озброєння та акустичних систем обзору підводного простору); Євген Черманенко - головний конструктор проєкту «Богдана» ПрАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування» (САУ «Богдана»); Володимир Шатов - технічний директор ПрАТ «Рамзай» (безпілотний вертоліт, система управління озброєнням вертольотів); Володимир Муцинов - директор ТОВ «Рубін» (артилерійські снаряди великих калібрів, в тому числі для САУ «Богдана»); Віталій Яковлев - заступник директора ТОВ «Таргет» (комплекс радіоелектронної розвідки «Кольчуга»); Дмитро Грищак -  начальник управління науково-технічного розвитку Департаменту стратегії реформування ОПК Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України; Олег Кривушкін - технічний директор «Проксимус» (сучасні засоби РЕБ).

Коротко. Під час проведення заходу фахівці Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) та запрошені спікери

- поділяться своїм баченням розвитку тактичних оборонних систем, які можуть вже найближчим  часом суттєво посилити спроможність ЗСУ протидіяти збройній агресії РФ проти України;

- визначать перспективи та передумови технологічного зростання в Україні, створення високотехнологічних Збройних Сил і сучасної системи стримування зовнішньої агресії;

 - розглянуть можливості державної підтримки передових оборонних технологій в Україні.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Експерт розповів про два рівні розвитку оборонних технологій і хто їх має втілювати

Оборонні технології мають розвиватися на двох рівнях — стратегічні системи на рівні великих холдингів та оборонні системи на рівні дослідно-конструкторських розробок.

Про це сказав директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак на круглому столі в Укрінформі на тему: "Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії".

“Оборонні технології мають розвиватися на двох рівнях — стратегічні системи, це ракетні технології, зенітно-ракетні комплекси, великі кораблі, розвідувальні космічні апарати — все, що може витягти держава в цілому. Другий рівень — це ті оборонні системи, які можуть масово застосовуватись, в тому числі для так званих москітних стратегій — це безпілотні авіаційні комплекси тактичного рівня, наземні роботи, які можуть зменшити кількість загиблих військових і потенціал противника, збільшити нашу автономність і навантаження на техніку, а не на людей”, - зазначив Бадрак.

Він також розповів, які саме відомства повинні опікуватися розвитком оборонних технологій на двох рівнях. Так, розробляти стратегічні системи, на його думку, повинні великі підприємства на базі Укроборонпрому.

“Перший рівень - це підприємства і холдинги, які будуть побудовані на базі Укроборонпрому, це та техніка, яка не є капіталоємною, це те, що підприємства можуть розробляти самостійно, пропонувати оборонному відомству, іншим замовникам і просувати це. Як правило, це та техніка, яка не виходить за межі компетенції підприємства. Якщо це умовно радарне підприємство, то йдеться передусім про радарну техніку”, - пояснив експерт.

Оборонні системи, покликані зменшити власні бойові втрати і водночас потенціал противника, на думку Бадрака, мають перебувати в компетенції дослідно-конструкторських робіт на замовлення Міноборони.

“Другий рівень — це те, що може замовити Міноборони в рамках відкриття дослідно-конструкторських робіт. Але 1 млрд доларів у бюджеті на переозброєння - це ніщо, це те, що не дає розвинути оборонні технології в широкому сенсі”, - вважає Бадрак.

Також, на його думку, є третій рівень відповідальності, який має замикатися на Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та його головний підрозділ — Агентство оборонних технологій.

Валентин Бадрак — директор неурядової, аналітичної організації «Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння» (ЦДАКР). Автор низки книжок та публікацій у сфері безпеки держави, вважається одним із найавторитетніших військових експертів в Україні.

Виробнику "Кольчуг" потрібна допомога держави для розширення потужностей — представник підприємства

Виробники комплексу радіоелектронної розвідки «Кольчуга» зацікавлені в допомозі держави щодо розширення виробничих потужностей.

Про це під час круглого столу в Укрінформі «Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії» сказав Віталій Яковлєв, заступник директора ТОВ «Таргет», що виробляє комплекси радіоелектронної розвідки «Кольчуга».

За словами Яковлєва, підприємству потрібна допомога держави у вигляді розширення виробничих потужностей, в яких держава ж і зацікавлена.

"І річ не в тому, щоб нам давали гроші, замовлень у нас вистачає від Міноборони, вони дуже зацікавлені в нашій техніці і готові підписувати з нами контракти на поставку. Але у нас не вистачає виробничих потужностей. Тобто ті обсяги, які хоче Міноборони, ми просто не в змозі забезпечити, оскільки потрібно мати площі, підготувати виробництво. Таким підприємствам, як наше, непогано було б допомагати в розгортанні виробництва і підготовці виробничої бази ", - зазначив Яковлєв.

"Кольчуга" - українська автоматизована станція радіотехнічної розвідки. За принципом дії - пасивний удар. Завдяки відсутності активних випромінювань "Кольчуга" не може бути виявлена ​​засобами радіоелектронної розвідки. Супроводжує в режимі реального часу до 200 повітряних цілей.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-