Презентація проєкту телевізійного серіалу «Гра долі». Сезон 2021

Презентація проєкту телевізійного серіалу «Гра долі». Сезон 2021

Укрінформ
14 вересня, 11:00 - пресконференція  на тему: «Серіал «Гра долі». Сезон 2021» 

Організатори: Студія «ВІАТЕЛ», 5 КАНАЛ, Український культурний фонд.

Учасники: Наталка Сопіт - ведуча проєкту і сценарист; Василь Вітер - режисер-постановник; Галина Криворчук - продюсер і сценарист, представники Українського культурного фонду; Владислав Берковський - виконавчий директор Українського культурного фонду; Дзвенислава Новаківська - фахівчиня з маркетингу змін; Марія Феленко - асистент режисера; Юлія Матяш - засновниця проєкту "Discover.ua"; Ірина Крамаренко -  менеджер платформи YouTube.

Модератор: Ольга  Прокопенко - комунікаційна менеджерка.

Коротко: Захід присвячено новому сезону проєкту «Гра долі» - відомому в Україні телевізійному серіалу про історії життя, кохання і творчості видатних українців від давніх часів до XX століття. Проєкт розпочався ще у 2005 році і вже налічує понад сто епізодів. Сезон 2021 здійснюється студією «ВІАТЕЛ» за підтримки Українського культурного фонду.

В цьому сезоні глядачі ознайомляться з новими героями – князями Острозькими, письменниками Іваном Котляревським та Миколою Гоголем, художником Олексою Новаківським та видатним політичним діячем Симоном Петлюрою. Розповідатиме про них незмінна ведуча проєкту Наталка Сопіт. Прем’єри фільмів відбудуться традиційно на 5 каналі – у вересні та жовтні цього року. А потім фільми можна буде переглянути на YouTube-каналі «Гра долі»: youtube.com/c/ГРАДОЛІ

Довідково. Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 066-467-62-47 або за e-mail oprokopenko90@gmail.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Новий сезон серіалу про видатних українців "Гра долі" розпочнеться у вересні

У вересні виходить продовження телевізійного документального серіалу "Гра долі" про історії життя, кохання і творчості видатних українців.

Сезон 2021 здійснюється студією «ВІАТЕЛ» за підтримки Українського культурного фонду, йшлося на пресконференції в Укрінформі, присвяченій старту сезону.

"На сьогодні на нашому Ютьюб-каналі викладено понад 125 епізодів і понад 65 героїв, про яких ми зняли вже фільми. Це герої, яких, можливо, добре знають люди, які є відомими та визначними, а деякі з них менш відомі, і нам цікаво відкриваті нові імена в нашому серіалі... Всі наші герої - це ті люди, які формували наше сьогодення і продовжують формувати ідентичність нашої української нації", - наголосила продюсер і сценарист Галина Криворчук.

Водночас виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський заявив, що фільмів про видатних діячів української культури має бути якомога більше.

"Гра долі" важлива не просто тим, що це представлення історії, але те, що ми говоримо про дуже важливий елемент нашої української культурної дипломатії. Так сталося, що на сьогодні ми маємо колосальну проблему з представленням у візуальному світі нашої історії, представлення нашого бачення на нашу історію, представлення нашого українського та українськості безпосередньо на широку аудиторію... Коли ми говоримо про "Гру долі" ми говоримо про синергію кіно, історії і туризму, популяризацію нашої культурної спадщини", - зазначив Берковський.

У новому сезоні серіал «Гра долі» представить розповіді про видатних діячів української культури: князів Острозьких, письменників Івана Котляревського та Миколу Гоголя, художника Олексу Новаківського, а також політичного діяча Симона Петлюру.

Зйомки нового сезону проходили в мальовничих місцях, а також у музеях і заповідниках по всій Україні, що пов’язані з біографіями героїв.

Прем’єри фільмів відбудуться традиційно на "5 каналі" – у вересні та жовтні цього року. Потім фільми можна буде переглянути на Ютьюб-каналі «Гра долі».

Серіал представлений на телеканалах України з 2005 року і на альтернативних платформах в інтернеті для вільного доступу, в тому числі з англійськими субтитрами.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-