Нарадча PRO. Санкційний прийом: стратегії захисту

Нарадча PRO. Санкційний прийом: стратегії захисту

Укрінформ
6 вересня, 10:00 - круглий стіл  на тему: «Нарадча PRO. Санкційний прийом: стратегії захисту»

Організатори: EQUITY Law Firm, ВГО «Асоціація адвокатів України», Комітет ААУ з судової практики.

Учасники: Олег Маліневський - партнер EQUITY Law Firm, віцепрезидент ААУ, Голова Комітету ААУ з судової практики, модератор; Олександр Лещенко - керуючий партнер АО «Лещенко, Дорошенко і партнери», адвокат, канд. юр. наук; Юрій Моісєєв - радник L.I. Group, адвокат; В’ячеслав Краглевич - партнер EQUITY Law Firm; Микола Ковальчук - старший партнер L.I. Group; Тарас Тарасенко - народний депутат України; Олександр Дроздов - віцепрезидент Спілки адвокатів України, член Комісії з питань правової реформи при Президентові України; Сергій Лисенко - керуючий партнер Gracers Law Firm; Григорій Мамка - народний депутат України; Михайло Савчин - директор НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права УжНУ; Василь Лемак - суддя Конституційного суду України; Володимир Келеберда - заступник голови Окружного адміністративного суду м. Києва; Олександр Кравець - суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду.

Питання до розгляду:

- санкції як новий політико-правовий феномен: процесуальний аспект; 

- громадянин України як суб’єкт санкцій;

- розмежування «санкційної», кримінальної та інших видів відповідальності;

- санкційний «тероризм» та презумпція невинуватості;

- «держтаємниця» як загроза змагальності та розумності строків розгляду справи; 

КСУ та ЄСПЛ як суди останньої надії;

- адвокатські фішки.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Відкрите публічне обговорення питання санкцій РНБО, правового обгрунтування їх застосування та наслідків

Судді, народні депутати та провідні адвокати обговорили актуальне на сьогодні питання санкцій РНБО, правового обгрунтування їх застосування та наслідків. За результатами дискусії учасники обговорили такі важливі питання, як відповідальність осіб, що приймають «санкційні рішення»; як адвокатам визначати спосіб захисту у позовах; оскарження процедури прийняття рішень. Окремо була висвітлена важливість дотримання процедур членами РНБО та якісне забезпечення права на судовий захист осіб, на яких було накладено санкції, а також можливість притягнення до відповідальності складу РНБО. Іншим важливим блоком обговорення стала роль президента у санкціях, а саме чи є можливості у президента не затверджувати рішення РНБО, та чи є дискреція президента у питаннях накладання санкцій подвійним стандартом. Насамкінець Олег Маліневський, модератор заходу, додав: «Ми сподіваємося, що зрушили глибу такого важливого питання хоч трошки, бо вона дуже-дуже важлива». І подякував учасникам заходу, а також усім, хто долучився до заходу онлайн! Дискусія триває!

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-