Презентація електронного державного кадастру територій та об’єктів ПЗФ на вебпорталі «ЕкоСистема»

Презентація електронного державного кадастру територій та об’єктів ПЗФ на вебпорталі «ЕкоСистема»

Укрінформ
7 вересня, 13:30 - презентація відкритого електронного державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду на вебпорталі «ЕкоСистема»

Організатор: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Учасники: Роман Абрамовський - міністр захисту довкілля та природних ресурсів України; Богдан Вихор - виконавчий директор Всесвітнього фонду дикої природи WWF; Роман Зіненко  - начальник відділу геоінформаційних систем і технологій ДП «Науково-дослідного інституту геодезії і картографії».       

Коротко. Під час заходу буде презентовано кадастр, створений вперше за 30 років незалежності України. У базу внесуть дані про 8633 території та об’єкти природно-заповідного фонду України. Наразі вона заповнена на 80%. Відтепер громади чітко розумітимуть, де можливо планувати розвиток своїх територій з урахуванням природоохоронної складової. А правоохоронці - швидше встановлюватимуть наявність статусу ПЗФ на тій чи іншій ділянці та запобігатимуть або вчасно реагуватимуть на будь-які порушення та злочини проти природи. Для громадян тут доступна інформація про цінні території, які знаходяться під особливою охороною держави, а підприємці зможуть використовувати інформацію кадастру при плануванні та реалізації своїх проєктів.

Акредитація ЗМІ обов'язкова до 18:00 6 вересня: https://forms.gle/Au4UT24cmQejTL4w9

Додаткова інформація за тел.: +380932097373 (Юліана).

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Міндовкілля презентувало е-кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду

У Києві презентували відкритий електронний державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Проєкт представив в Укрінформі міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Він розповів, що кадастр містить відкриті дані про території природо-заповідного фонду з межами, назвами, категоріями, площами, найменуваннями землекористувача, датою ухвалення рішення про створення та відповідним документом, розташуванням, адресою та контактною інформацією землекористувача.

Як зазначив Абрамовський, уся інформація є надійно захищеною і при цьому доступною для кожної людини.

“Вся інформація щодо об’єктів організації, створення того чи іншого об’єкта природо-заповідного фонду зберігатиметься в оцифрованому вигляді й може бути використана при плануванні подорожі та відпочинку, оформленні земельних ділянок, плануванні бізнесу, здійсненні громадського контролю, розробці документів просторового проєктування, щоб громади розуміли, де є кордони природо-заповідного фонду і правильно формували земельні ділянки”, - сказав міністр.

Він також повідомив, що Міндовкілля зараз працює над тим, щоб організувати автоматичний взаємообмін інформацією між іншими державними кадастрами та реєстрами.

“Щоб людина не мусила звертатись до інших власників і розпорядників інформації, а щоб система автоматично підтягувала необхідну інформацію, яку шукає громадянин”, - зазначив Абрамовський.

Присутній на заході виконавчий директор Всесвітнього фонду дикої природи WWF Богдан Вихор звернув увагу на те, що електронний портал територій та об’єктів природно-заповідного фонду містить чимало можливостей для користувачів.

“Даний портал передбачає чимало опційних можливостей, де можна буде дізнатись про особливості природо-охоронних територій, про рідкісні види, які там мешкають, про унікальні природні комплекси. Чи знали ви, наприклад, що в Україні є найбільші за площею в Європі недоторкані ліси? Це унікальна інформація, і тепер вона буде доступна на цьому інформаційному порталі”, - зазначив Вихор.

Він вважає, що особливо цінною інформація на порталі є в умовах політики децентралізації в країні.

“Ми розуміємо, наскільки важливо доносити таку інформацію до кожного громадянина України, особливо в контексті децентралізації й доступності інформації для громад, враховуючи особливості розташування цінних природо-охоронних територій і тих, які потенційно можуть стати заповідними”, - сказав екоактивіст.

Зазначається, що кадастр створено вперше за 30 років незалежності України. У базу внесуть дані про 8633 території та об’єкти природно-заповідного фонду України. Наразі вона заповнена на 80%. Відтепер громади чітко розумітимуть, де можливо планувати розвиток своїх територій з урахуванням природоохоронної складової. А правоохоронці - швидше встановлюватимуть наявність статусу ПЗФ на тій чи іншій ділянці та запобігатимуть або вчасно реагуватимуть на будь-які порушення та злочини проти природи.

Електронний державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду розташовано на вебпорталі «ЕкоСистема, який об’єднує багато сервісів, адміністративних послуг, реєстрів, власниками яких є Міндовкілля або дотичні центральні органи виконавчої влади, які координуються міністерством.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-