Основні погодні тенденції осені 2021 року

Основні погодні тенденції осені 2021 року

Укрінформ
2 вересня, 12:30 - пресконференція на тему: “Основні погодні тенденції осені 2021 року”

Організатор: Укрінформ.

Спікер: Вазіра Мартазінова - завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні найближчим часом знову потеплішає - метеоролог

В Україні найближчим часом знову потеплішає, температура повітря в окремі дні може становити 26-27°С.

Про це завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила на пресконференції в Укрінформі.

"Зараз температура все одно підвищиться. Ми даємо верхню межу, яку розраховуємо, до 26-27°С в окремі дні. Потім до 10-го, 13-го, 16-го числа, до середини місяця, ми очікуємо зниження температури. Але воно не буде катастрофічним", - сказала Мартазінова.

За її словами, в середині вересня температура повітря вночі становитиме близько 5°С, а вдень - 13-15°С. Наприкінці місяця температура підвищиться до 15-17°С.

"Потім буде незначне короткочасне похолодання. В основному йдеться про денні температури, які опустяться до 10-13°С", - наголосила завідувач відділу.

За даними Мартазінової, до 10 жовтня температура повітря становитиме 15°С. Потім різко похолодає, вдень буде на рівні 5-7°С, вночі - 5°С.

"Друга частина жовтня буде дуже нестійкою. Різкі похолодання, різкі потепління. Наприкінці місяця - похолодання", - сказала синоптик.

Вона також зазначила, що на початку листопада температура повітря очікується на рівні близько 0°С вдень і до -5°С вночі, що для цього періоду є нормою.

"Наприкінці листопада температура буде доходити до 14-15°С, а під кінець місяця - все, пішла зима", - сказала метеоролог.

Загалом, як наголосила доктор фізико-математичних наук у галузі метеорології, професор, заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова, в Україні, як і у всіх інших країнах світу, продовжує змінюватися клімат.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-