Корпоративне управління державними активами: від ручного режиму до незалежних директорів

Корпоративне управління державними активами: від ручного режиму до незалежних директорів

Укрінформ
30 червня, 15:15 - круглий стіл  на тему: «Корпоративне управління державними активами: від ручного режиму до незалежних директорів»

Організатор: Українське товариство фінансових аналітиків.

Учасники: Сергій Нагорняк - народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг; Оляна Гордієнко - незалежний член Наглядової Ради АТ «Укрексімбанк» Corporate Governance Advisor в ICU; Володимир Духненко - директор Рейтингової Агенції «Експерт Рейтинг»; Юрій Корольчук - член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій; Олександр Голіздра - заступник голови Комісії з аналізу ринків цінних паперів Українського товариства фінансових аналітиків (УТФА); Олександр Окунєв - голова правління Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ); Юрій Прозоров - президент Українського товариства фінансових аналітиків, модератор.

Запрошені: члени Ради НБУ, керівництво ФДМУ, народні депутати України, представники Reform Support Team at Ministry of Finance of Ukraine, члени наглядових рад державних банків та підприємств, керівники державних акціонерних товариств, експерти з корпоративного управління, аналітики.

Запитання для спікерів надсилати на e-mail: golisdra@gmail.com

Акредитація журналістів за тел.: 067-509-17-27

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Заробітну плату членів наглядових рад варто прив’язати до ключових показників ефективності – експерт

Роботу керівників підприємств та членів наглядових рад варто прив’язати до системи ключових показників ефективності (KPI), що дозволить якісніше визначати результати їх діяльності та нараховувати відповідну заробітну плату.

Таку думку висловив народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в Укрінформі під час круглого столу: «Корпоративне управління державними активами: від ручного режиму до незалежних директорів».

«На сьогодні заробітна плата члена наглядової ради чи керівника підприємства повинна бути прив’язана до ключових показників ефективності (KPI). Якщо, наприклад, підприємство відпрацювало рік і при цьому було збитковим, то працівники не можуть отримувати надприбуток. У першу чергу потрібно звертати увагу на ефективність», - зауважив нардеп.

За його словами, за минулий рік лише низка державних компаній вийшла в прибуток, інші – зазнали збитків. А нарахування зарплатні на базі КРІ для керівництва чи наглядових рад сприятиме розвитку та досягненню стратегічних цілей компаній.

Народний депутат зауважив, що корпоративне управляння на сьогодні є важливим інструментом щодо обрання незалежного керівництва компаній та економічного зростання країни.

«Форма корпоративного управління – це ефективний інструмент для того, щоб наглядова рада могла обрати керівника, який фахово буде виконувати свою роботу та сприяти розвитку підприємства і приносити прибуток державі», - додав Нагорняк.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки працює над приведенням законопроєкту про реформування корпоративного управління державними компаніями у відповідність до кращих міжнародних практик.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-