Дослідження ринку туристичної галузі: «Електоральні настрої. Щотижневий звіт»

Дослідження ринку туристичної галузі: «Електоральні настрої. Щотижневий звіт»

Укрінформ
31 травня, 14:30  презентація ролінгового дослідження ринку туристичної галузі «Електоральні настрої. Щотижневий звіт» 

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України; Державне агентство розвитку туризму України.

Учасники: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики України; Мар’яна Олеськів - голова Державного агентства розвитку туризму України; Олександр Корнієнко - народний депутат України; Дмитро Нальотов - народний депутат України; Олександра Кокшинська - керівниця відділу досліджень, соціолог, компанія «Оперативна соціологія»; Юлія Толстік - соціолог, проєктний менеджер, компанія «Оперативна соціологія».

Коротко. Дослідження представляє собою ролінговий аналіз попиту на туристичні продукти різних соціальних та вікових верств населення України, а також настрої туристичної динаміки по Україні.

Акредитація представників ЗМІ до 12-00 31.05.2021 за формою: https://cutt.ly/PnudGKf

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід до зали тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Понад 78% українців ще не були у відпустці цьогоріч — дослідження

Більшість українців ще не були у відпустці в 2021 році.

Про це свідчать дані дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт", презентованого в Укрінформі.

Так, згідно із результатами дослідження, 78,5% опитаних ще не були у відпустці в 2021 році. Водночас 15,8% респондентів вже встигли взяти відпустку. Серед них 82,1% відпочивали в Україні, 16,2% - за кордоном. Так, 47% респондентів, які для відпочинку вибрали Україну, перебували вдома. 27,2% - відпочивали за межами області постійного проживання, 24,9% - у межах своєї області.

“Хотів би сказати, що те, що ви зараз побачите, це своєрідне розвінчування міфів, тому що люди в Україні подорожують активно”, - сказав про дослідження міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який був присутній на презентації.

Дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт" проведено компанією “Оперативна соціологія” впродовж 13-19 травня 2021 року. Всього опитано 2 104 особи.

Українці цьогоріч найчастіше відпочивали в Одеській області — дослідження

Українці від початку 2021 року найчастіше відпочивали в Одеській області. Про це свідчать дані дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт", презентованого в Укрінформі.

Так, згідно з результатами дослідження, 13,8% опитаних від початку 2021 року відпочивали в Одеській області. Водночас усього 0,5% респондентів проводили відпустку в Луганській області.

Крім цього, 8% громадян України подорожували Львівською областю, 7,7% - Київською, 7,4% - Івано-Франківською, 7,2% - Закарпатською, 6,6% - Запорізькою. Найменш популярними областями, окрім Луганської, для відпустки стали Кіровоградська — 0,8% опитаних, Тернопільська — 1,1%, Рівненська — 1,1%, Сумська — 1,3%.

“Ми в процесі напрацювання маркетингового плану. Обов’язково будемо враховувати це дослідження. Воно для нас дуже вчасне і корисне”, - підсумувала голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, яка була присутня на презентації.

Дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт" проведено компанією “Оперативна соціологія” впродовж 13-19 травня 2021 року. Всього опитано 2104 особи.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з результатами відповідного дослідження, 78,5% опитаних ще не були у відпустці в 2021 році. Водночас 15,8% респондентів вже встигли взяти відпустку. Серед них 82,1% відпочивали в Україні, 16,2% - за кордоном. Так, 47% респондентів, які для відпочинку вибрали Україну, перебували вдома. 27,2% - відпочивали за межами області постійного проживання, 24,9% - у межах своєї області.

Більшість українців планують провести цьогорічну відпустку в Україні - дослідження ринку туристичної галузі

Більшість українців планують провести цьогорічну відпустку в Україні. Про це свідчать дані дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт", презентованого в Укрінформі.

Так, згідно з результатами дослідження, 53,1% опитаних планують провести відпустку у 2021 році в Україні. Серед них 17,4% запланували відпочинок в Одеській області, 11,8% - у Закарпатській, 7,7% - у Запорізькій, 6,7% - у Львівській, 6,2% - у Херсонській. Найменше українців планують відпочивати в Севастополі — 0,1%, в Автономній Республіці Крим — 0,4%, у Тернопільській області — 0,8%, у Луганській — 0,8%.

Водночас 10,7% українців планують відпочинок за кордоном. Ще 36% не визначилися.

Дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт" проведено компанією “Оперативна соціологія” впродовж 13-19 травня 2021 року. Всього опитано 2104 особи.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із результатами відповідного дослідження, 78,5% опитаних ще не були у відпустці в 2021 році. Водночас 15,8% респондентів вже встигли взяти відпустку. Серед них 82,1% відпочивали в Україні, 16,2% - за кордоном. Так, 47% респондентів, які для відпочинку вибрали Україну, перебували вдома. 27,2% - відпочивали за межами області постійного проживання, 24,9% - у межах своєї області.

Понад 40% українців старшого покоління взагалі не подорожують — дослідження

Понад 40% українців вікової категорії “60+” взагалі не подорожують.

Про це свідчать дані дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт", презентованого в Укрінформі.

Згідно з результатами дослідження, 40,5% українців віком від 60-ти років взагалі не подорожують. Водночас 4,5% старших людей подорожують раз на місяць.

Найактивніше подорожують українці віком від 18-ти до 24-х років. Так, дані дослідження свідчать про те, що 14,5% молоді подорожують раз на місяць, 14,9% - раз на кілька місяців, 20,6% - раз на пів року. Лише 3,5% молодих людей не подорожують взагалі.

Загалом 23,7% українців віком від 18-ти до “60+” взагалі не подорожують, 21,6% - раз на рік, 20,6% - раз на кілька років і рідше, 12,4% - раз на півтора року, 7,3% - раз на місяць.

Дослідження ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт" проведено компанією “Оперативна соціологія” впродовж 13-19 травня 2021 року. Всього опитано 2104 особи.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із результатами відповідного дослідження, згідно з результатами дослідження, 53,1% опитаних планують провести відпустку у 2021 році в Україні. Серед них 17,4% запланували відпочинок в Одеській області, 11,8% - у Закарпатській, 7,7% - у Запорізькій, 6,7% - у Львівській, 6,2% - у Херсонській. Найменше українців планують відпочивати в Севастополі — 0,1%, в Автономній Республіці Крим — 0,4%, у Тернопільській області — 0,8%, у Луганській — 0,8%. Водночас 10,7% українців планують відпочинок за кордоном. Ще 36% не визначилися.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-